Karkamış ve Kilis'e havan mermileri düştü

Sabah saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine havan düştü. Şimdi ise Kilis'e roket mermileri düştü. Her iki saldırıda da misliyle karşılık verildi

Google Haberlere Abone ol
Karkamış ve Kilis'e havan mermileri düştü
Suriye'nin kuzeyinde IŞİD ile PYD ve muhalifler arasındaki çatışmalar bütün hızıyla devam ederken Türkiye tarafı etkilenmeye devam ediyor. Sabah saatlerinde Suriye tarafından atılan 2 havan mermisi Gaziantep'in Karkamış ilçesine düştü. Havanlara anında karşılık verildi, IŞİD'in 4 hedefi 40 top atışıyla vuruldu. Öğle saatlerinde ise Kilis'e roket mermileri düştü. Kilis'te de misliyle karşılık verildi. Heri iki olayda da ölen ya da yaralanan olmadı. 

KARKAMIŞ İLÇESİNE HAVAN MERMİSİ 

Karkamış ilçesine Suriye'de terör örgütü DAEŞ ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki çatışmalardan sektiği değerlendirilen 2 havan mermisi isabet etti. Mermilerin düşmesinden sonra TSK fırtına obüsleriyle misliyle cevap verdi. 

Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinin kontrolünü sağlamak için DAEŞ ile ÖSO mensupları arasında çatışmalar birkaç günden beri aralıklarla sürüyor. Sabah erken saatlerde çatışmalardan seken 2 havan mermisi, Karşıyaka Mahallesi'ndeki bir bir camiye ait lojmanın bahçesine düştü.

Elektrik tellerinin isabet aldığı, can kaybının yaşanmadığı olayın ardından güvenlik güçleri, mahalleyi giriş çıkışları kapattı. İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri de bölgeye yönlendirildi.

Belediye hoparlörlerden vatandaşlara evlerinden çıkmamaları konusunda anons yapıldı.

MİSLİYLE CEVAP VERİLDİ

Havan mermisinin düşmesinden sonra IŞİD'e ait 4 ayrı hedefe 40 ayrı top atışıyla cevap verildi. 

KİLİS'E 3 ROKET MERMİSİ DÜŞTÜ

Bu arada saat 11:45 civarında Kilis’e Suriye tarafından atılan 3 roket mermisinin düştüğü bildirildi.

Sınırda bu gelişmeler yaşanırken Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden atılan 3 roket mermisi Kilis kent merkezine düştü.

Saat 11.45 sıralarında Suriye’den atılan roket mermileri, Mücahitler Mahallesi’ne düşerek patladı. Patlama ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kilis’e daha önce atılan roketlerden 21 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar