Kargı: Halkımızın gerçekleri bilmesini istiyoruz

Merzifon Belediye Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, “Yerel bir gazetenin attığı, ‘Borçsuz bir belediye devrettik’ manşetine istinaden açıklama yapma gereği duyuyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Kargı: Halkımızın gerçekleri bilmesini istiyoruz

Merzifon Belediye Meclisi, ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, “Yerel bir gazetenin attığı, ‘Borçsuz bir belediye devrettik’ manşetine istinaden açıklama yapma gereği duyuyoruz. Eski belediye başkanımızın haberde yer alan açıklamalarına cevap vermek durumundayız.” dedi.

Belediye Meclisi Üyesi Bora Elçin, Merzifon Belediyesi’nin 9 Nisan 2014 tarihi itibariyle kayıtlara göre toplam 66 milyon 73 bin 395 lira kamu ve özel sektöre borcu olduğunu bildirdi.

Merzifon Belediye Meclisi, 30 Mart yerel seçimleri sonrasındaki ilk toplantısını, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı başkanlığında gerçekleştirdi. Merzifon Belediyesi’nin güncel ekonomik durumunu vatandaşların bilme hakkı olduğunu kaydeden Başkan Kargı, “Vatandaşlarımıza her kuruşun hesabını vereceğiz. Kimseyi karalama ve kötüleme noktasında değiliz. Devir teslim töreninde eski Belediye Başkanımız Mehmet Kadri Aydınlı’nın kamuoyuna sunduğu mali bir tablo vardı. Biz de bir hafta içerisinde uzman arkadaşımızla çalışma içerisine girdik. Halkımızın gerçekleri bilmesini istiyoruz. Güncel tabloyu gördükten sonra sorumluluğumuz daha da arttı. Çok daha ciddi, planlı, koordineli çalışmalar yapacağız. Bu tablo bizi daha çok motive etti. İlerleyen süreçte göreceğiz ki Belediye Meclisi daha başarılı çalışmalara imza atacak.” diye konuştu.

Gerçek mali tablo hakkında kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini vurgulayan Kargı, “Yerel bir gazetede atılan ‘Borçsuz bir belediye devrettik’ manşetine istinaden açıklama yapma gereği duyuyoruz. Eski belediye başkanımızın haberde yer alan açıklamalarına cevap vermek durumundayız. Borcun olabileceğini, olduğunu bilerek bu yola girdik. Biz bu memleketi beraber yöneteceğiz.” ifadelerini kullandı.

“MERZİFON BELEDİYESİ’NİN 66 MİLYON 73 BİN LİRA BORCU ÇIKTI”

Belediye Meclisi Üyesi ve Yeminli Mali Müşavir Bora Elçin ise Merzifon Belediyesi’nin 9 Nisan 2014 tarihi itibariyle kayıtlara göre toplam 66 milyon 73 bin 395 lira kamu ve özel sektöre borcu olduğunu açıkladı. Belediyeyi devraldıktan sonra güncel borçlarla ilgili çalışma yaptıklarını söyleyen Elçin, “Devir teslim töreninde basına ve kamuoyuna açıklanan tabloda belediye borçlarının 8 kalemde 14 milyon 674 bin 366,88 lira, belediye alacaklarının ise 13 milyon 69 bin 629,39 lira olarak belirlendiğini içeren açıklama yapılmıştı. Merzifon Belediyesi’nin cari borcu 12 milyon 567 lira, Vergi Dairesi ve SGK’ya toplam 13 milyon 926 bin lira, banka kredilerine 779 bin 935 lira, kamu borcu 11 milyon 710 bin lira, belediyelerin borçlarının kesinti yoluyla ödenmesi çerçevesinde 10 milyon 370 bin lira, İller Bankası'na da toplam 16 milyon 719 bin lira borcu bulunuyor.” şeklinde konuştu.



CİHAN

Yorumlar