Kardeşlik bağlarımızı ticarete yansıtmalıyız

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, tarihi ve kültürel yakınlığa ve karşılıklı büyük potansiyele rağmen Adana’da Tunus yatırımlı şirketlerin olmadığını söyledi. Tunus’un Nabeul kenti Valisi Mohamed...

Google Haberlere Abone ol
Kardeşlik bağlarımızı ticarete yansıtmalıyız

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, tarihi ve kültürel yakınlığa ve karşılıklı büyük potansiyele rağmen Adana’da Tunus yatırımlı şirketlerin olmadığını söyledi.

Tunus’un Nabeul kenti Valisi Mohamed Akermi Hamdi, Milletvekili Saliha Bin Ayşa ve beraberlerindeki heyet, ATO’yu ziyaret ederek karşılıklı ticaret ve işbirliğinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu. ATO Başkan Vekili Mehmet Şahbaz, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Ekonomik anlamda sınırların birer birer ortadan kalktığı globalleşen dünyada, uluslararası ticaretin artırılabilmesi için etkin bir tanıtım ve destek mekanizmasının oluşturulabilmesi gerekmektedir. Ticaret ve sanayi odalarıyla borsalara bu konuda çok büyük görevler düşmektedir. Odalar sahip oldukları etkin bilgi ve iletişim tecrübelerini üyelerinin uluslararası alanda yer alabilmeleri için kullanmak zorundadırlar.” dedi.

Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Adana’nın ulusal ve uluslararası yatırımcılar için elverişli koşullar sunduğuna işaret eden Şahbaz şöyle konuştu: “Bölgemiz, tarımsal üretim, gıda, makine, mobilya, inşaat, yeraltı zenginlikleri, enerji potansiyeli, iklim koşulları limanları, demiryolu ve lojistik olanakları gibi birçok konuda Türkiye geneline oranla çok daha avantajlı bir yapıya sahiptir. Karşılıklı ilişkilerimizi geliştirip güçlendirerek ticari işbirliğimizi daha iyi boyutlara taşıyabileceğimize inanıyoruz. Adana Ticaret Odası olarak Tunus'tan Adana'ya gelecek her işadamını ve yatırımcıyı sonuna kadar desteklemeye hazırız. Bu bakımdan Tunuslu yatırımcıların Adana'yı ve fırsatlarını değerlendirmesini ve her türlü soruları için odamıza başvurmalarını bekliyoruz.”

Vali Mohamed Akermi Hamdi de Nabeul ve Adana’nın iki yıldır kardeş şehir olduğunu belirterek, Adana’nın sahip olduğu olağanüstü ekonomik potansiyelin mutlaka ticaret, işbirliği ve karşılıklı yatırıma dönüştürülmesi gerektiğini ifade etti. Nabuel’in de Tunus ekonomisinde çok önemli bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Vali Mohamed Akermi Hamdi, “Adana, Türkiye’nin sanayileşen ilk kenti. Coğrafi avantajları, deniz, hava, kara ve demiryolu bağlantılarıyla daha da pekişmiş. Bu özellikleri Tunus’la birlikte düşündüğümüzde her türlü ticaretin denizyoluyla yapılabileceğini görüyoruz. Adana ile Nabeul’un kardeşlik bağını daha da pekiştirerek en kısa sürede ticarete dönüştürmeliyiz” diye konuştu.

Günün anısına karşılıklı hediyelerin verildiği ziyaretin ardından Tunus Heyeti’ne, Adana Vali Yardımcıları Halis Arslan ve Celalettin Cantürk ile ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak ve Meclis üyelerinin de katılımlarıyla ATOSEV Tesisleri’nde yemek verildi. CİHAN

Yorumlar