"Kardeşlerin arası nefret dolu ifadelerle açılıyor"

Antalya Demokrasi ve Hukuk Platformu Sözcüsü Erdoğan Çiğdem, Hizmet Hareketi ile Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yapılan lincin bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Kardeşlerin arası nefret dolu ifadelerle açılıyor"

Antalya Demokrasi ve Hukuk Platformu Sözcüsü Erdoğan Çiğdem, Hizmet Hareketi ile Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yapılan lincin bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi. Çiğdem, son haftalarda dost ve kardeşlerin, toplumun ve kurumların arasına atılan nefret dolu ifadelerin geri çekilmesi, huzur ve sükutun yeniden tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.

Korkuteli İş Adamları Derneği'nin (KİAD) organize ettiği toplantıya katılan Erdoğan Çiğdem, 17 Aralık soruşturmasının ardından başlayan süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Hükümetin söylemlerine tepki gösterirken, herkesi sağduyulu davranmaya davet etti. Çiğdem, yaşanan olayları endişe ve kaygıyla izlediklerini, bu süreçte, 'yolsuzluk yok, milli iradeye kasıt var' demek yerine 'varsa yolsuzluk üstüne gidilmeli, eğer bu soruşturmalar hukuksuz ise buna yine yargı karar vermeli' denecek cesaretin gösterilmesi gerektiğini aktardı. Çiğdem, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan süreçte yolsuzlukları konuşmadan, bu konuları perdelemek istercesine 'Hizmet Hareketi'ni 'paralel devlet' olmakla suçladığını Başbakan'ın söylemlerinin toplumda büyük yaralar açtığını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın her platformda 'Hizmet Hareketi'ne gönül vermiş insanları suçlayarak, 'çete', 'paralel devlet' ve 'haşhaşi' ifadeleri kullanması karşısında üzüntü duyduklarını aktaran Çiğdem şunları söyledi: "Fethullah Gülen Hocaefendi’ye 'yalancı peygamber', 'içi boş alim müsveddesi' denmesi karşısında derin üzüntü duyuyoruz. Bugün bu hareketi eleştiren Başbakan, bakanlar ve AK Partili milletvekilleri, daha birkaç ay önce yapılan faaliyetlerin Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu katıldıkları programlarda söylemişlerdi. İki ayda ne değiştiğini merak ediyoruz. Milyonlarca insanın kalbinin kırılması, gönlünün incinmesi 'örgüt' gibi ağır bir ifadeyle tanımlanması bizleri derinden üzdü."
CİHAN

Yorumlar