Kardeş Öcalan: IŞİD'le ve arkasındaki güçle sonuna kadar mücadele edeceğiz

İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, adadan dönüşünde IŞİD'le sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, "Biz, Rojava için, Suriye için IŞİD için genel bir değerlendirme yapıldı....

Google Haberlere Abone ol
Kardeş Öcalan: IŞİD'le ve arkasındaki güçle sonuna kadar mücadele edeceğiz

İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, adadan dönüşünde IŞİD'le sonuna kadar mücadele edeceklerini belirterek, "Biz, Rojava için, Suriye için IŞİD için genel bir değerlendirme yapıldı. IŞİD'le sonuna kadar mücadele yapılacak. Herhangi güç onun arkasında ise o güçle de sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, beraberindeki hükümlü diğer mahkumların yakınlarıyla gittikleri adadan döndü.

Mehmet Öcalan ile vasisi Mazlum Dinç'in yanı sıra İmralı'da tutuklu diğer mahkumlar Şeyhmus Poyraz'ın oğlu Halil Poyraz, torunu Kemal Pir Poyraz (5) ve Cumali Karsu'nun kardeşi Ramazan Karsu, sabah gittikleri İmralı Adası'ndan saat 19.45 sularında döndü. Gemport limanından Gemlik Jandarma Komutanlığı'na minibüsle getirilen Mehmet Öcalan ve diğer tutuklu yakınları işlemlerinin ardından kendilerini bekleyen özel araçla Gemlik'ten ayrıldı.

Adadan dönen kardeş Öcalan, jandarma çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Adaya aile ziyaretinde bulunduklarını anlatarak sözlerine başlayan Mehmet Öcalan, "Biz, aile görüşünü yaptık, iki aydan bu yanadır başvuruda bulunuyorduk. 8 haftadan beri başvuruda bulunuyorduk. Bu 8 hafta içinde 4 hafta hakkımız vardır. Bu 4 hafta içinde bu aile görüşünü yaptık. Benle bir avukat arkadaş gittik. Her birimize yarım saat verildi. Hakkımız 3 saat yapıyordu. Yarım saat hak bize verildi. Bu kutsal anlamda da, hukuki anlamda da doğru bir şey değildir." diye konuştu.

Kendilerine tutuklu yakınları ile görüşme hakkı verilmediğinden yakınan kardeş Öcalan, "Eğer bu adaya bizim yakınlarımızı ve Öcalan'ı getirmişseler, biz getirmemişiz, bu devlet bunu getirmiştir. Yasal hakkımızı gerekli kadar yapmak istiyoruz. Bu hakkımızı sistem gasp ediyor, bu doğru bir şey değildir." şeklinde konuştu.

"IŞİD VE ARKASINDAKİ GÜÇLERLE SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Mehmet Öcalan, gazetecilerin "Neler görüştünüz?" sorusuna ise, "Gündemdeki süreç üzerine şu anda değerlendirme şu aşamada yapamayacağız. Biz, Rojava için, Suriye için IŞİD için genel bir değerlendirme yapıldı. IŞİD''le sonuna kadar mücadele yapılacak. Herhangi güç onun arkasında ise o güçle de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu IŞİD hiç kimseye bir fayda getirmez, onu destekleyen güçler de bir gün en büyük zararı da onlar görecekler." şeklinde cevap verdi.

Gazetecilerin "Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirme oldu mu?" sorusuna da Mehmet Öcalan, şöyle karşılık verdi: "Cumhurbaşkanlığı konusunda bir görüşme yapmadık. Yerel yönetimler üzerinde değerlendirmeler yapıldı. Bunun için her hangi bir diyeceğimiz yok."

Kendi ile birlikte adaya giden avukatın yarım saat görüşme yaptığını belirten kardeş Mehmet Öcalan, sözlerini şöyle noktaladı: "Evet, bu hukuksuzluğun en büyüğüdür. Bu görüşmeye avukatları almıyorlar. Zannederim ki ileriki aşamada eğer bu süreç devam edersen ilk önce avukatların gitmesini aile olarak ta istiyoruz, halk olarak ta istiyoruz." CİHAN

Yorumlar