Kardeş Kültürler Şenliği, Viranşehir'de coşkuyla gerçekleştirildi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültürler Şenliği tüm engellenmelere rağmen büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Kardeş Kültürler Şenliği, Viranşehir'de coşkuyla gerçekleştirildi

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Kültürler Şenliği tüm engellenmelere rağmen büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti. Viranşehir Mizgin Spor Kompleksi'nde gerçekleşen şölene yüzlerce Viranşehirli katıldı.

Viranşehir Girişimci İş Adamları (VİRGİAD) tarafından organize edilen şölen için tutulan ilçe Spor Salonu önce izin verilirken daha sonra gelen bir yazı üzerine verilen için yazısı iptal edildi. Yetkililer, yazının Ankara’dan geldiğini ve tüm Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı salonların yayınlanan genelge gereği izinlerin “Ankara onayı ile verilmesi gerektiğini” belirttiler.

Program öncesi konuşan VİRGİAD Başkanı Recep Acar spor salonu için önce izin verilmesine rağmen daha sonra izin işlemi iptal edildiğine dikkat çekerek kendileri için zemin değil insan faktörünün önemli olduğunu söyledi. Salonun bu derece hınca hınç dolu olmasını kendisini duygulandırdığını ve başka insanlara mesaj verdiğini belirterek saygısızlığın öncelikle komşu ülkeden gelen çocuklara yapıldığını söyledi. Recep Acar, “Bizim için mekânların önemi yoktur. Önemli olan bu çocukların Viranşehirliler ile birlikte olmalarını sağlamaktır. Bu ortamı oluşturan Hocaefendi’ye saygılarımızı sunuyoruz.” Geçen yıl da bu şölenin yapıldığını dile getiren Başkan Acar Kuzey Irak’dan gelen öğrenci, veli ve öğretmenlere teşekkür etti.

Nalan Yıldar, Siver İsmil, Muhammed Havta, Keje Havta, Hidaye Azat ve Nilgün Gülizade isimli öğrencilerin sunduyu Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkılara salondaki binlerce kişi tarafından coşkuyla alkışlandı. Kuzey Irak'tan gelen Kürt, Arap ve Türkmen öğrenciler kültür şöleninde sahneye çıktı. Misafir öğrenciler tarafından seslendiren Müslüm Gürses’e ait Adını Sen Koy şarkısı salonda büyük alkış aldı. Öğrenciler tarafından oynanan Karadeniz folklar gösterisi ve Olimpiyat Dükkânı büyük bir beğeni ile izlendi.

Dünya televizyonundan Hasan Kösen’in sunumunu yaptığı şölene Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Sinan Burun, CHP ilçe başkanı Remzi Tayland, Şanlıurfa OSM Başhekimi İbrahim Halil Baysal, Şanlıurfa ve Viranşehir’den işadamaları, öğrenciler katıldı.
CİHAN

Yorumlar