Kardelen Kart'a zammın, seçim engeline takılmasına şoförler tepkili

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada Kardelen Kart için aldığı zam kararının seçim engeline takılmasına Özel Halk Otobüsleri işletmecileri tepkili.

Google Haberlere Abone ol
Kardelen Kart'a zammın, seçim engeline takılmasına şoförler tepkili

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşımada Kardelen Kart için aldığı zam kararının seçim engeline takılmasına Özel Halk Otobüsleri işletmecileri tepkili.

Özel Halk Otobüsü işletmecisi Engin Kök, karara tepki gösterdi. Kök, “Özel Halk Otobüsleri işletmecileri olarak Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na kartlı binişler için zam önerisinde bulunduk. Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı UKOME’den çıkan karar doğrultusunda şuanda kartlı binişlerin Öğrenci 1,05 kuruştan 1,200 kuruşa, tamın ise 1,300 TL’den 1,500TL’ye yükseltilmesi yönünde karar verdi. Ama gelin görün ki Erzurum Büyükşehir Belediyesi bu zam kararını uygulamıyor. Bu haksızlık değil mi? Biz insan değil miyiz? Bizimde çocuğumuz var. Yaptığımız iş artık bizler kurtaramaz bir boyuta geldi. Tek isteğimiz verilen bu kararın biran evvel uygulanmasıdır.” dedi.

KARTLAR DEĞİŞTİRİLİYOR YOLCULUKLAR ÜCRETSİZE DENK GELİYOR

Kardelen Kart’la yolculuk yapan vatandaşların, 40 dakika içerisindeki ikinci yolculuklarını bedavaya getiren uygulamaya karşı olduklarını bunun en azından 75 kuruş yapılarak ücretlendirilmesi gerektiğini ifade eden Özel Halk Otobüsü İşletmecisi Fehim Atalay ise, uygulama yüzünden çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Atalay, “Bizler bu uygulama yüzünden çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Bu uygulamanın ya kaldırılmasını yada belli bir ücret dahilinde ücretlendirilmesini istiyoruz. Kardelen Kart’la otobüslere binen her 3 yolcudan ikisini aktarmalılar oluşturuyor. Bu durumda zaten mali sıkıntı içerisinde olan bizler, büsbütün sorun yaşıyoruz. Vatandaş otobüse biniyor, Kardelen Kart’ını okutuyor, sonra kartını yanındaki diğer arkadaşına veriyor, onun yolculuğunu bedavaya getiriyor. Bazen de önden yolcu biniyor, kartını okutup, daha sonra camdan kendisini dışarıda bekleyen arkadaşına veriyor. Böylece ikinci yolculuk bedavaya getiriliyor. Biz böyle bir ulaşım sistemi istemiyoruz. Çünkü kazanacağımız üç beş lira da, aktarmalı yolculuklar yüzünden heba olup gidiyor. Bizler burada bu hizmeti verebilmek için trilyonlar harcadık ve hala harcamaya devam etmekteyiz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar