Karda mahsur kalanlar donmak üzere kurtarıldı

Adıyaman'ın Sincik İlçesi, Geçitli Mezrasında yoğun kar yağışı nedeniyle yolda kalan araçtaki vatandaşlar ekipler tarafından kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Karda mahsur kalanlar donmak üzere kurtarıldı

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ile Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu’nun katkı istemesi üstüne harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri 8 saatlik çalışmanın sonunda gece ½ si saat 00.30’da araçta mahsur kalan vatandaşlara ulaşarak, kurtarmayı başardı.

MALATYA’DA 106 MAHALLE YOLU KAPANDI

Cuma günü başlayan ve Cumartesi - Pazar günleri tesirli bulunan kar yağışı, Malatya genelinde 106 mahalle alternatifini ulaşıma kapatırken, kapanan mahalle yollarının yekün uzunluğu 1.500 km’yi aştı.

Kar yağışı ile ortak Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin karla savaş ekipleri tuzlama ve yol açma çalışmalarına başladı. Malatya genelinde karla savaş çalışmaları sıkı bir biçimde sürerken, Adıyaman Valisi’nden gelen katkı talebi üzerine, Adıyaman’ın Sincik İlçesi’ne bir ekip gönderildi.

21 Mart Cumartesi günü Adıyaman’ın Sincik İlçesi’ne bağlı Gecitli mezrasında yolda kalan bir vasıta içinde yolcuların mahsur kaldığını belirten Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden katkı istedi.

Hemen harekete geçen Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler, saat 16.00 sıralarında başladıkları kurtarma operasyonunda, saat 00.30 sıralarında yolculara donmak üzereyken ulaştılar.

MALATYA’YA GETİRİLDİLER

Malatya’dan, Adıyama’a giden İbrahim Aysöndü yönetimindeki 02 ZA 584 plakalı yolcu minibüsü, içindeki Niyazi Ülker, Hüseyin Çavuş, İsmet Ünal ve Remziye Gencer Büyükşehir Belediyesi ekipleri yönünden kurtarılarak, Malatya’ya getirildiler.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı İlçe Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri 3 iş makinesi ile ortak yolcuları kurtarırken, karla mücadelenin yanı sıra;  dondurucu soğuk ve sıkı sise karşı da amansız bir savaş verdi.

MAZOT DONDU, ARAÇ BUZ TUTTU

2 saat kurtarılmayı beklediklerini belirten vasıta şoförü İbrahim Aysöndü, “Aracımızdaki mazot dondu. Aracın her tarafı buz tuttu. Ölümün soğuk yüzünü gördük. 1 saat daha geç gelselerdi burada ölebilirdik. Acil çağrıya kulak verip bizi kurtarmaya gelen Malatya Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri karın yağmasıyla ortak Malatya’nın her noktasında harekete geçerek vatandaşların menfi etkilenmemesi için 24 saat kesintisiz çalışıyor.

Başta Malatya merkez olmak üzere tüm yöntemleri açık tutmaya çalışan Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapanan 106 kırsal mahallenin alternatifini açmak için iri gayret gösteriyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar