Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, düzenlenen törenle başladı

Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Atatürk anıtına çelenk sunulması ve aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.Trafik düzeni ve güvenliği bakımından,...

Google Haberlere Abone ol
Karayolu Trafik Güvenliği Haftası, düzenlenen törenle başladı

Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Atatürk anıtına çelenk sunulması ve aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından, karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, tüm kamu kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla düzenlenen programa; Vali Ahmet Aydın, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Sami Ekim, İl Milli Eğitim Müdürü Giyasettin Taş, bazı sivil ve mesleki toplum örgütü başkanları, trafik şube müdürlüğü personeli ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Trafik Şube Müdürü Ahmet Akpınar, trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının önlenmesinde, toplumda trafik bilincinin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. 2013 ve 2014 yılının ülkemizde ‘Emniyet kemeri ve hız kontrol yılı’ ilan edildiğini ifade eden Akpınar, ”Ülkemiz genelinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının yüzde 34.1‘nin hız ihlallerinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca emniyet kemeri kullanımının ölümleri yüzde 45, yaralanmaları ise yüzde 55 oranında azaltmaktadır.” diye konuştu.

Atatürk anıtında yapılan törenin ardından, öğrenciler, emniyet, jandarma ve il acil afet müdürlüğü ekipleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile Trafik Sevgi Yürüyüşü gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanından, valilik önüne kadar yapılan Trafik Sevgi Yürüyüşünde renkli görüntüler yaşandı. Bir hafta sürecek etkinliklerde; halı saha turnuvası, trafik sergi açılışlı, uçurtma şenliği, konferanslar, ilk yardım eğitimi gibi çeşitli etkinlikler yapılacak. CİHAN

Yorumlar