Karayolu işçilerinden üstsüz eylem

Karayolları'nda taşeron işçi olarak çalışan bir grup, alamadıkları kadro için Kütahya'da üstsüz eylem yaparak hükümeti protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Karayolu işçilerinden üstsüz eylem

Karayolları'nda taşeron işçi olarak çalışan bir grup, alamadıkları kadro için Kütahya'da üstsüz eylem yaparak hükümeti protesto etti.

Karayolları Genel Müdürlüğü Bursa Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 145. Kütahya Şubesi'nde taşeron işçi olarak çalışan bir grup alamadıkları kadro için Kütahya'da üstsüz eylem yaptı. Grup adına konuşan Yol-İş Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Muharrem Yıldız; "2 yıldır Yargıtay'ca onaylanan Türkiye'de 9 bin kişiye ait olan bugün burada gördüğünüz sadece Kütahya'da iline ait çıplak arkadaşlar Yargıtaydan verilen karar gereği karayollarının devlet işçisidir. 2 yıldır bu kararlılığı uygulamayan AK Parti'nin hırsız, duyarsız bakanlarına seslenmek için 10 gündür Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bandırma, Bursa, Bilecik ve bugün de Kütahya'da bu çıplak eylemleri yaparak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.

'PARALEL DEVLET ARIYORSAN KENDİ BAKANLAR KURULUNA BAK'

Türkiye'nin çeşitli illerinde bin 200 kişinin devlet tarafından işten çıkartıldığının altını çizen Yıldız; "Devlet ne yaptı? Türkiye'de çeşitli illerde bin 200 kişiyi işten çıkardı. Bunu yapan özel sektör değil, bunu yapan Tayyip Erdoğan'ın kendi paralel devletidir. Bu paralel devlet yöneticileri bin 200 kişiyi işten çıkardılar. Tekrar dava açıldı, tekrar kazanıldı Yargıtay tekrar işe iade edildi hala iş başı yaptırılmadı. Ben buradan paralel devlet var diye seslenen Başbakan'a sesleniyorum. Biz yol işçileri olarak hiçbir paralel devlete, yuvarlak devlete, dikdörtgen devletin yanında değiliz. Onların karşısında sizden daha fazla durmayı biliriz ancak senin paralel devletine karşıyız. Paralel devletini arıyorsan kendi Bakanlar Kuruluna bakacaksın. Senin paralel devletinin başı Çalışma Bakanı Faruk Çelik'tir. O adamın keyfiyetinden aç, işsiz. Ey Maliye Bakanım Dünya Bankası'nın İMF'nin, sermayenin baronluğunu yapmaktan vazgeç."

'YOLDAN ÇIKAN ARACIN ASIL SEBEBİ KAR DÜŞÜNEN MÜTEAHİTLERİN HİZMET EKSİKLİĞİDİR'

Geçtiğimiz haftalarda Kayseri ve Sivas'ta meydana gelen trafik kazalarında yaşamlarını yitiren çok sayıdaki kişinin ölüm sebebinin Karayolları'nda eksik hizmet veren müteahitler olduğuna işaret eden Yıldız, açıklamalarında şunları da söyledi: "Karayollarının özelleştirilmesi demek seyahat eden sizlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ölümlerini getiriyor. Kayseri'de Sivas'ta katliam gibi trafik kazaları var. Ama bunun tek sorumlusu karayollarını özelleştirip kar amacı güden taşeronlardır. Araç yoldan çıkabilir, şoför hatası olabilir, teknik arıza olabilir. Bunların hepsi olabilir. Karayollarında yoldan çıkan aracın asıl sebebi kar düşünen, paradan başka bir şey düşünmeyen eksik hizmet veren müteahitlerin zamanında araç çıkarmamasından kaynaklı hizmet eksikliğinin getirdiği ölümdür. Bunu bilin."

Yapılan açıklamanın arından Kütahya'da çalışan taşeron işçiler 'Bakma baktıkça sıra sana gelecek, Susma sustukça sıra sana gelecek, Zam zulüm işkence işte AKP, Kadro hakkımız, söke söke alırız' sloganları atarak sessizce dağıldı. CİHAN

Yorumlar