Karayolları taşeron işçileri yarı çıplak eylem yaptı

Balıkesir'de Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi bir grup taşeron işçi, Yargıtay tarafından işe girişleri onaylanmasına rağmen bu karar uygulanmadığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Karayolları taşeron işçileri yarı çıplak eylem yaptı

Balıkesir'de Türk-İş'e bağlı Yol-İş Sendikası üyesi bir grup taşeron işçi, Yargıtay tarafından işe girişleri onaylanmasına rağmen bu karar uygulanmadığı gerekçesiyle eylem yaptı. Karayolları Müdürlüğü önünde yarı çıplak halde toplanan grup, 15 Şubat 2014'te yapılacak mitinge destek vermek için Ankara'ya gitmek üzere yürüyerek yola çıktı.

Balıkesir Karayolları Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçiler, Bandırma Caddesi'ndeki müdürlük binasının önünde toplandı. Dövizler taşıyan grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Yol-İş Sendikası Bursa 1 No'lu Şube Başkanı Muharrem Yıldız, "çıplak eylem"i 15 Ocak tarihinde Balıkesir'den başlattıklarını söyledi. Bu eylemlerin 15 Şubat tarihinde Türkiye'nin dört bir yanından Ankara Sıhhiye Meydanı'nda saat 12.00'de buluşulmak üzere Türk-İş önderliğinde bir mitinge dönüştüğünü belirterek, "Mitingimizin sloganı, 'Kölelik düzenine hayır' olarak belirlendi. Biz Türkiye'de çalışma barışını bozan yasalara 'hayır' diyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün özelleştirilmesine 'hayır' diyoruz. Karayolları bünyesinde bulunan otoyolların özelleştirilmesine 'hayır' diyoruz." şeklinde konuştu. Karayolları ve diğer kurumlarda eşit işe eşit ücret istediklerini söyleyen Yıldız, "Bunları haykırmak için 15 Şubat tarihinde Sıhhiye Meydanı'nda buluşmak üzere Türk-İş'in düzenlemiş olduğu bu mitinge katılacağız. Bugün Balıkesir'de işten çıkarılmış, Yargıtay tarafından işe girişleri onaylanmış, 'Karayolları'nın birer işçisidir' kararı çıkmış çıplak arkadaşlarla o mitinge destek vermek için yürüyerek Ankara'ya gideceğiz." dedi. Uyarı mitinginin ardından önümüzdeki haftalarda hakettikleri kadroların verilmesi halinde eylemleri bitireceklerine dikkat çeken Yıldız, "Aksi halde bu eylemlerin bitirilmeyeceğini duyacaksınız. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı bir eylem içerisinde değiliz. Yargıtay tarafından onaylanan kadrolarımızı vermeyen siyasi iktidardan kadrolarımızı istemek için yola çıkan bir kitleyiz." diye konuştu.

Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Ahmet Demirer ise geçmişten günümüze uygulanmakta olan özelleştirme politikalarından dolayı bugün ciddi anlamda sıkıntılar yaşandığını savundu. Konuşmaların ardından taşeron işçiler, yarı çıplak halde slogan atarak yaklaşık 300 metre yürüdü. Daha sonra arabalara binerek Bandırma'ya hareket ettiler. Bandırma'da toplanacak işçilere, Çanakkale ve Kütahya'dan gelecek diğer taşeron işçilerin de eşlik edeceği öğrenildi. Bu arada MHP Balıkesir İl Başkanı Bayram Çılgın, CHP Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci, CHP Karesi Belediye başkan adayı Ender Biçki ve sendika üyeleri de eylemci işçilere destek verdi. CİHAN

Yorumlar