Karayolları Belek'e kadar 15 köprülü kavşak yapacak

Gazi Bulvarı üzerinde iki adet kavşak çalışması başlatan Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası ile Belek yol ayrımı arasındaki 30 kilometrelik güzergahtaki köprülü kavşak sayısını 15'e çıkaracak. Tanesi 11-12 milyon...

Google Haberlere Abone ol
Karayolları Belek'e kadar 15 köprülü kavşak yapacak

Gazi Bulvarı üzerinde iki adet kavşak çalışması başlatan Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası ile Belek yol ayrımı arasındaki 30 kilometrelik güzergahtaki köprülü kavşak sayısını 15'e çıkaracak. Tanesi 11-12 milyon liraya mal olacak kavşakların şehir trafiğini rahatlatması bekleniyor.

Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü, sorumluluk sahasındaki Gazi Bulvarı’nda Sanayi Karakolu ve Kepez Belediyesi olarak bilinen Varsak ile Kütükçü kavşaklarında çalışma başlattı. İki kavşak da Karayolları tarafından yeniden yapılıyor. Trafik, yapılacak köprüyle, doğu-batı aksında üstten akacak. Kuzey-güney yönünde ise alttan ilerleyecek. Kepez Belediyesi'nin yakınındaki Varsak kavşağı için Büyükşehir Belediyesi’nin kendileriyle görüştüğünü anlatan 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, “Onların projeleri var. Orada 3 katlı kavşak yapılması gibi bir talep var.” dedi. Altıok, belediyenin talebi doğrultusunda kavşağı kuzey-güney yönünde yer altında, üstünde hemzemin geçit, onun üstünde de köprü olarak inşa etmek için görüşmelerin devam ettiği bilgisini verdi. Altıok, maliyetleri yaklaşık 24 milyon lira olacak kavşakları bu yıl sonuna kadar bitirerek hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi.

Kavşak çalışmalarının bunlarla sınırlı kalmayacağını anlatan Şenol Altıok, yaptıkları ölçümlere göre günde 35 bin aracın kullandığı İller Bankası ile Belek arasında kalan yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki yol üzerinde bulunan kavşakların da yeniden düzenleneceğini aktardı. Yol üzerinde 15 adet kavşak projeleri bulunduğunu kaydeden Altıok, bunlardan İller Bankası, Çallı, havalimanı ve Isparta yolu kavşaklarının hizmette olduğunu, Kütükçü ile Varsak kavşaklarının yapımına başlandığını aktardı. Altıok, hal, TEDAŞ, Koyunlar, Aksu, EXPO, Gebiz, Kuzey Çevreyolu, Kocayatak ve Belek kavşaklarının proje çalışmalarının ise sürdüğünü söyledi.

Karayollarının hayata geçireceği projelerle finansmanı merkezi bütçeden karşılanacak kavşaklar, bölgenin özelliklerine göre inşa edilecek. Örneğin yeniden yapılacak havalimanı kavşağı, yonca şeklinde inşa edilecek. Bir kavşağın ortalama maliyeti 11-12 milyon lira arasında değişecek.

GAZİ BULVARININ DEVRİ

Şehrin içinde kalan Gazi Bulvarı’nın Büyükşehir Belediyesi’ne devri konusunda kendilerine ulaşan talep olmadığını belirten Altıok, bu konuda adım atılabilmesi için 13 Haziran 2014 günü Ankara’da ihalesi gerçekleştirilecek Kuzey Çevre Yolu’nun bitmesi gerektiğinin altını çizdi. 37 kilometre uzunluğundaki yol tamamlanıp, hizmete girmeden devrin gündeme gelemeyeceğini vurgulayan Altıok, şöyle konuştu: “Kuzey Çevreyolu tamamlanıp bitirildiğinde Gazi Bulvarı’nın paraleli olacağı için o zaman belediyeye devredebiliriz. Biz sadece bir aksta, bir yolu kendi sorumluluğumuzda tuttuğumuz için orayı devredebiliriz. Kuzey Çevreyolu’nun EXPO’ya kadar olan kısmını yetiştirmeye çalışacağız. Fakat muhtemelen EXPO alanından sonraki bağlantı 2016’dan sonraya kalabilir. Sonuçta burayı devredecek olsak bile en erken 3 yıl sonra olabilir.” CİHAN

Yorumlar