Karayip Topluluğu toplantısı İstanbul'da başladı

Türkiye-Karayip Topluluğu (CARICOM) İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları 1. Toplantısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla İstanbul'da Grand Tarabya Oteli'nde başladı. 15 Karayip ülkesinin temsilcilerinin...

Google Haberlere Abone ol
Karayip Topluluğu toplantısı İstanbul'da başladı

Türkiye-Karayip Topluluğu (CARICOM) İstişare ve İşbirliği Mekanizması Dışişleri Bakanları 1. Toplantısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla İstanbul'da Grand Tarabya Oteli'nde başladı. 15 Karayip ülkesinin temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantı ile Türkiye'nin bölge ülkelerini bir araya getiren CARICOM ülkeleri arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve yeni bir döneme girilmesi planlanıyor.

Bakan Davutoğlu, toplantı öncesi katılımcıları salonun girişinde karşıladı. Misafirlerinin elini sıkan Davutoğlu, toplantının basına açık olan bölümünde bir selamlama konuşması yaptı. Toplantının kalan kısmı basına kapalı gerçekleştirilecek.

CARICOM, Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaika, Montserrat, Saint Lucia, St. Kitts ve Nevis, St. Vincent ve Grenadinler, Surinam ve Trinidad ve Tobago ülkelerini aynı çatı altında birleştiriyor. Dışişleri Bakanlığı'nin verilerine göre Karayipler bölgesinde tek pazar ve ortak ekonomik politikalar oluşturulması yoluyla rekabetçi bir ekonomik güç yaratmayı hedefleyen, uluslararası kuruluşlar nezdinde ortak çıkarlarını takip eden bir bölgesel entegrasyon örgütü olan CARICOM' Türkiye'nin bölgedeki önemli bir ortağı konumuna geldiği belirtildi.

Türkiye ile CARICOM arasında bugüne kadar yapılmış en üst düzeyli toplantın olan İstanbul buluşmasının, aynı zamanda kaydedilen gelişmelerin değerlendirilmesi ve işbirliğinin daha ileriye taşınmasını teminat altına alacak adımların tespit edilmesi için bir fırsat teşkil emesi ve Türkiye'nin üye ülkelerle ikili ilişkilerinin ele alınması fırsatı vereceği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar