Karayılan: Apo serbest bırakılıp, özerklik kabul edilmeli

KCK'nın önemli isimlerinden yürütme konseyi üyesi Murat Karayılan, "Bizim talebimiz, Önderliğin belirttiği şartların yerine getirilmesi ve 8 ilke temelinde tartışmalar yürütülerek bu çerçevede halkımızın özerkliğinin devlet tarafından kabul edilmesidir.

Google Haberlere Abone ol
Karayılan: Apo serbest bırakılıp, özerklik kabul edilmeli

KCK'nın önemli isimlerinden yürütme konseyi üyesi Murat Karayılan, "Bizim talebimiz, Önderliğin belirttiği şartların yerine getirilmesi ve 8 ilke temelinde tartışmalar yürütülerek bu çerçevede halkımızın özerkliğinin devlet tarafından kabul edilmesidir." dedi.

Örgüte yakın internet sitelerine açıklama yapan Karayılan, yerel seçim sonuçları değerlendirerek özerklik vurgusu yaptı. Karayılan, "Yerel seçimlerde AK Parti, sonuç alamama korkusundan ötürü bir sürü hileye başvurdu. Birçok yerde oy yaktılar. Birçok yerde sahte belge kullandılar. Başaramama kuşkusundan dolayı her yönteme başvurdular. Bundan dolayı Ceylanpınar, Birecik ve Ağrı’da hile yaptılar. Ağrı’da hala bu hile yöntemleriyle sonuç almaya çalışıyorlar. Özellikle Urfa üzerinde duruluyor. Bu durum, Türk devletinin Rojava’ya karşı savaşta Urfa’yı geri cephe olarak kullanmak istediğini gösteriyor. Bunun için Ceylanpınar üzerinde çok duruyorlar ve bir sürü hileye başvuruyorlar." açıklamasını yaptı.

“Önderliğimiz diyalog ve müzakere yöntemiyle 8 ilke temelinde Demokratik Özerkliği Türkiye’ye kabul ettirmek istiyor" diyen Karayılan, şöyle devam etti; "Bizim talebimiz, Önderliğin belirttiği şartların yerine getirilmesi ve 8 ilke temelinde tartışmalar yürütülerek bu çerçevede halkımızın özerkliğinin devlet tarafından kabul edilmesidir. Türkiye’nin gerçekten birliğini koruyabilmesi, huzurlu olabilmesi, özgürlük, demokrasi ve eşitliğin gelişmesi için Kürt halkının özerkliği kabul edilmeli ve Önder Apo dahil tüm siyasi tutsaklar özgür kalmalıdır. Müzakerelerin yasal bir çerçevede başlaması gerekiyor. Eğer böyle olmazsa halkımız iradesine sahip çıkacaktır. Artık Kürt halkı özerk olmalıdır.”
CİHAN

Yorumlar