Karayazı'da 'Ana Evi' açıldı

Erzurum'un Karayazı ilçesinde kaymakamlık tarafından yaptırılan 'Ana Evi’ hizmete açıldı.Burada köylü kadınlara hizmet verilecek. Karayazı Ana Evi'ne kavuştu. Erzurum'un sosyo-ekonomik olarak geri kalmış ilçelerinden Karayazı'da kadınların...

Google Haberlere Abone ol
Karayazı'da 'Ana Evi' açıldı

Erzurum'un Karayazı ilçesinde kaymakamlık tarafından yaptırılan 'Ana Evi’ hizmete açıldı.Burada köylü kadınlara hizmet verilecek.

Karayazı Ana Evi'ne kavuştu. Erzurum'un sosyo-ekonomik olarak geri kalmış ilçelerinden Karayazı'da kadınların sosyal hayata katılımlarını sağlayacak olan tek odalı 'Ana Evi' Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak tarafından törenle hizmete açıldı. Özden Altıparmak, çevre köylerden ilçe merkezine gelen ya da Erzurum'dan dönüşte köy minibüsünü bekleyen kadınların zamanlarını değerlendirmek, tanışıp kaynaşmalarını temin amaçlı olarak ana evininin yaptırıldığını söyledi. Altıparmak, ilçedeki erkeklerin vakit geçirmek için kahvehanelere gitmesine karşılık kadınların kaldırımlarda ya da köy minibüsleri içerisinde saatlerce beklediğini belirterek, "Köye gidecek ya da köyden Erzurum'a gelecek olan kadınlar ilçede kendileri için sosyal mekan olmadığı için dışarıda ya da köy minibüsleri içerisinde uzunca zaman beklemek zorunda kalıyorlardı. Bu vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için kaymakamlıkça yaptırılan ana evinde bu kadınlarımız için nezih bir ortam oluşturuldu. Kadınlarımıza ana evinde ücretsiz çay ikramı yapılacak. Bebeklerinin karınlarını doyurmaları için emzirme odası oluşturuldu. Televizyonun bulunduğu temiz bir ortamda çevre köylerden gelen kadınlarımız dinlenip, tanışacaklar. Yeni dostluklar oluşturup birlik ve beraberliğimizi güçlendirecekler." dedi.

Açılış sonrasında Özden, Karayazılı kadınlarla sohbet ederek, problemlerini dinledi.

Ana Evi açılış törenine Kaymakam Hasan Dönmez, Pazaryolu Kaymakamı Ayhan Terzi, Karayazı Belediyesi Eş Başkanı Zeynep Han Bingöl, kaymakam eşleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış sonrasında rehabilitasyon merkezini de ziyaret eden Altıparmak ve beraberindeki heyet, burada eğitim gören çocuklara hediyeler verdi. CİHAN

Yorumlar