Karasu: İktidarın kullandığı nefret dili saldırıya dönüştü

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Karasu: İktidarın kullandığı nefret dili saldırıya dönüştü

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı. Karasu, Seçimlerden sonra sakinleşmesi beklenen ortamın iktidarın konuşmalarıyla daha da sertleştiğini öne sürerek, iktidarın CHP’yi hedef gösterdiğini, Meclis çatısı altında Genel Başkanlarına saldırıldığını savundu.

CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, parti binasında yaptığı toplantıda “17 Aralık operasyonları sonrası Başbakan ve iktidar yetkilileri her geçen gün hırçınlaştırmakta ve ülkemizi biraz daha kutuplaştırmaktalar.” dedi.

“SALDIRGANI YÖNLENDİRENLER AÇIĞA ÇIKARILMALI”

Seçimlerden sonra sakinleşmesi beklenen ortamın iktidarın konuşmalarıyla daha da sertleştiğini kaydeden Karasu, şöyle devam etti: “İktidar tarafından CHP sürekli olarak hedef tahtasına oturtulmakta ve Genel Başkanımız ve partililerimiz hedef gösterilmektedir. Ne yazık ki bu durum Meclis çatısı altında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na fiili saldırıya dönüşmüştür. Bunu yapan saldırganı kimler yönlendirdiyse, arkasında kimler varsa, bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz ve bu olayı bir kez daha kınıyoruz.”

“Şunu herkes bilmelidir ki bu saldırı sadece Genel Başkanımıza yapılmamıştır. Bu saldırı 30 Mart’ta CHP’ye 12 milyonun üzerinde oy veren herkese yapılmıştır. Ana muhalefete, özgürlüklere ve demokrasiye yapılmıştır.” diyen Ulaş Karasu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bu tezgâhları geçmişte de yaşadık. Geçmişte Genel Başkanımız Bülent Ecevit’e yapılan saldırılar bugünde AK Parti iktidarı döneminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılmıştır. Bu saldırıya kalkışan partilerin hepsinin sonu siyasi partiler çöplüğü olmuştur. CHP olarak bizler bu ülkede demokrasiden, özgürlüklerden, kadın haklarından, gençlerin taleplerinden asla taviz vermeyeceğiz, geri adım atmayacağız. Bu uğurda CHP geçmişte bedeller ödemiştir. Bundan sonra da bedeller ödemeye ülkemizin geleceği için hazırdır. Kimseden korkumuz yoktur, asla da olmayacaktır. CHP il örgütü olarak yapılan bu saldırıyı kınıyor, saldırıya cüret edenin arkasında kimler varsa bir an önce ortaya çıkarılmasını bekliyoruz.” CİHAN

Yorumlar