Karapınar’da 'Sağlıklı ve Helal Gıda’ konulu konferans düzenlendi

Konya'nın Karapınar ilçesinde faaliyet gösteren Karapınar Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) ve Sabah Dershanesi 'Sağlıklı ve Helal Gıda’ konulu konferans düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Karapınar’da 'Sağlıklı ve Helal Gıda’ konulu konferans düzenlendi

Konya'nın Karapınar ilçesinde faaliyet gösteren Karapınar Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) ve Sabah Dershanesi 'Sağlıklı ve Helal Gıda’ konulu konferans düzenledi.

Konya Mevlana Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Batu ve IPED Uluslararası Proje ve Eğitim Direktörlüğü Şirket Müdürü ve Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ’ın konuşmacı olarak katıldığı konferans, Karapınar Kültür Merkezi salonunda gerçekleşti. Yoğun kar yağışı ve soğuğa rağmen konferansa Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayıtoğlu, Milli Eğitim Müdürü Bahri Kini, Yeşilyurt Kasabası Belediye Başkanı Bekir Yenen, Ak Parti eski ilçe Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Ticaret Borsası Başkanı Nazım Sezer ve vatandaşlar katıldı.

Dünya nüfusunun üçte birinin beslenme yetersizliği yüzünden, üçte ikisinin ise kötü beslenme yüzünden hastalıklarla boğuştuğunu ifade eden KARSİAD Başkanı Şenol Mutlu, “Gıdaların giderek kimyasallaştığı, geleneksel tarımın endüstriyel tarıma dönüştüğü, ürünlerin genleriyle oynandığı bir dünyada, yiyeceğe de, sağlığa da tüketim sektörü olarak bakılıyor. Müslümanlar için böyle bir dünyada helal dairesinde kalma çabası sadece temiz ve helal lokma bulma uğraşından ibaret değil. Bunun gerisinde, helal rızık yatıyor.” dedi. Başkan Mutlu ayrıca derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek katılan davetlilere teşekkür etti.

    Görsel olarak ilçe halkına sağlıklı ve helal gıda hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Ali Batu, “Sağlıklı beslenme ne kadar önemli ise helal gıda da o kadar önemlidir. İlaçlardan kozmetik ürünlerine kadar yediğimiz içtiğimiz gıdaların marketlerin raflarını dolduran ürünlerin ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor muyuz? Türkiye’de binlerce insanımız çeşitli hastalıklara yakalanıyor. Bunun başlıca sebebi sağlıksız beslenmeden kaynaklanıyor. Başta kendimiz olmak üzere sağlıklı ve helal gıda noktasında daha dikkatli olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Batu, ayet ve hadisler eşliğinde izleyicilere bilgiler verdi.

    Girişimcilik ve Liderlik motivasyonu hakkında bilgiler veren, IPED Uluslararası Proje ve Eğitim Direktörlüğü Şirket Müdürü ve Eğitim Uzmanı Rahim Aladağ, izleyenlerin beğenisini topladı. Aladağ, "Herkes bir girişimcidir. İşadamı ne kadar girişimci ise çiftçi ve ev hanımı da birer girişimcidir. Verilen eğitimler, insanın içerisinde olan birikim ve yeteneklerini ortaya çıkarma adına önemli bir süreçtir." diye konuştu.

    Konferans konuşmacılara plaket takdiminin ardından sona erdi. CİHAN

Yorumlar