Karamürsel’den Bosna’ya yardım TIR'ı gönderildi

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Bosna'daki selden zarar görenler için toplanan yardımlar törenle uğurlandı.Karamürsel Belediyesi ve Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin birlikte organize ettiği yardım kampanyası hakkında...

Google Haberlere Abone ol
Karamürsel’den Bosna’ya yardım TIR'ı gönderildi

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Bosna'daki selden zarar görenler için toplanan yardımlar törenle uğurlandı.

Karamürsel Belediyesi ve Bosna Hersek Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin birlikte organize ettiği yardım kampanyası hakkında Belediye Başkanı İsmail Yıldırım,"Bosna Hersek ve kardeş şehrimiz Stari Grad’da yaşayan kardeşlerimizin acısını paylaşıyor, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bosnalı kardeşlerimizin acılarını hafifletmek adına yardım kampanyası düzenledik. Kampanyamıza Karamürselli vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi, toplanan yardımları TIR'larla Bosna Hersek’e gönderiyoruz.” dedi.

Yardım kampanyasında gıda, giyecek ve temizlik malzemeleri ile doldurulan TIR'lar, ilçe terminalinde Müftü Yılmaz Küçük tarafından yapılan dua ile Bosna Hersek’e gönderildi. Gönderilen yardımların temizlik malzemelerinin 18 bin 49 lira, gıda malzemesinin 16 bin 786 lira, giyim malzemesinin ise 25 bin 770 lira olduğu belirtildi.

Uğurlama törenine; Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Türkiye Bosna Hersek Türkleri Federasyon Başkanı Ahmet Utaş, Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Derneği Başkanı Erhan Yılmaz, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Özarslan, ve dernek üyeleri katıldı.

CİHAN

Yorumlar