Karaman'daki cinsel istismar davası başladı

Bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasına ilişkin sanık M.B'nin yargılandığı davanın, ilk duruşması başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, KAİMDER, Ensar Vakfı ve Türkiye Barolar Birliğinin duruşmaya müdahil olma talebi kabul edilirken, milletvekillerinin müdahillik talebi ise reddedildi

Google Haberlere Abone ol
Karaman'daki cinsel istismar davası başladı

Karaman'da bazı öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ilgili tutuklu sanık M.B'nin yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde gizlilik kararı nedeniyle basına kapalı gerçekleşen duruşmada, mahkeme heyetinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KAİMDER), Ensar Vakfı ve Türkiye Barolar Birliğinin duruşmaya müdahil olma talebini kabul ettiği öğrenildi.

Milletvekilleri ile bazı derneklerin davaya müdahillik talebi ise reddedildi. Karara itiraz eden CHP ve HDP milletvekillerinin, salondan ayrılmak istememesi üzerine mahkeme başkanının, duruşmaya ara verdiği öğrenildi.

Duruşmaya, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ile Hukuki Araştırmalar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Harun Akdere de mağdur avukatı olarak katıldı.

Öte yandan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gülsüm Kaya, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük, Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir de Karaman Adliyesi'nde davayı takip ediyor.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, yürütülen soruşturma kapsamında sınıf öğretmeniyken M.B'nin 10 küçük mağdura farklı zamanlarda cinsel istismarda bulunduğu kanaatine vararak, Karaman Ağır Ceza Mahkemesinde kamu davası açmıştı.

Mahkeme, bazı öğrencilere istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "hürriyeti tahdit", "kasten yaralama" ve "müstehcen görüntüleri izletme" suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul etmiş, sanık hakkında 600 yıla yakın hapis istendiği öğrenilmişti.

Yorumlar