Karaman'da 88 köyde yerleşik alan ve sınır çalışması tamamlandı

Karaman’ın il olduğu 1989 yılından beri devam etmekte olan yerleşik alan tespit çalışmaları, 2012 yılına kadar 88 köyde tamamlandı.Yerleşik alan tespit çalışmalarının, köyde yaşayan vatandaşlara büyük kolaylıklar getireceği düşünüldüğünden,...

Google Haberlere Abone ol
Karaman'da 88 köyde yerleşik alan ve sınır çalışması tamamlandı

Karaman’ın il olduğu 1989 yılından beri devam etmekte olan yerleşik alan tespit çalışmaları, 2012 yılına kadar 88 köyde tamamlandı.

Yerleşik alan tespit çalışmalarının, köyde yaşayan vatandaşlara büyük kolaylıklar getireceği düşünüldüğünden, Vali Murat Koca tarafından İl Özel İdaresi'ne verilen talimat doğrultusunda çalışmalar hız kazandı. Yoğun arazi ve büro çalışmaları neticesinde bir buçuk yıl gibi kısa bir süre içerisinde 80 köy ve bağlılarında, yerleşik alan tespitleri yapılarak sınırlar içerisindeki köylerin, köy merkezlerinin tamamının köy yerleşik alan ve civarı sınır tespitleri tamamlandı.

Karaman ili sınırları dâhilinde merkez ve ilçelerinde 153 köyün, köy merkezlerinin ve bunlara bağlı 15 bağlı tescillerinin köy yerleşik alan ve civarı sınırları, 2014 Temmuz ayı itibarı ile belirlendi. Vali Murat Koca başkanlığındaki Ayrancı Kaymakamı Genel Sekreter Vekili Erkan İsa Erat, İl Genel Meclisi üyelerinden Emine Şimşek, Eyüp Çayır, Hayri Ay ve İl Özel İdaresi birim müdürlerinden oluşan il encümenince onaylanarak kesinleşti. İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü teknik elemanlarınca bütün köylerde çalışmalar alanda tamamlanarak harita ve kroki çizim işlemleri bitirildi.

Bununla birlikte tüm köylerde yerleşik alan içinde vatandaşlar, yapı ruhsatı olmaksızın il özel idaresi onayı ve muhtarlık izni ile yapmak istedikleri inşaatlara başlayabilecekler. Ayrıca, bu bitirilen çalışmalarla birlikte köy içindeki yapılaşma taleplerine il özel idaresi tarafından, isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak tip projeler verilecek ve kaçak yapılaşmanın da önüne geçilmiş olunacak.

Köyde yaşayan vatandaşlar için önemli olan bu çalışmanın bitirilmesinde yoğun bir şekilde çalışan personel, Vali Murat Koca tarafından, İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili Ali Yener Terlemez, Harita Mühendisi Mustafa Karaoğlan ve Harita Teknikeri Arif Ali İş başarı belgesi ile taltif edildi.

CİHAN

Yorumlar