Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün Misafir İşçi Anıtını ziyaret etti

AK Parti Karaman Milletvekili ve Meclis Hukuk Komisyonu Üyesi Mevlüt Akgün temaslarda bulunmak için geldiği Hollanda'nın Rotterdam şehrinde Kasım ayında dikilen Misafir İşçi Anıtı'nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün Misafir İşçi Anıtını ziyaret etti

AK Parti Karaman Milletvekili ve Meclis Hukuk Komisyonu Üyesi Mevlüt Akgün temaslarda bulunmak için geldiği Hollanda'nın Rotterdam şehrinde Kasım ayında dikilen Misafir İşçi Anıtı'nı ziyaret etti.

Mevlüt Akgün'e Rotterdam Anakent Belediye Meclis Üyesi Zeki Baran ve Hollanda Karamanlılar Derneği kurucularından Uğur Şen Milletvekili eşlik etti. Misafir İşçi Anıtı düşüncesinin sahibi gazeteci Ömer Hünkar Ilık’tan anıtla ilgili bilgiler alan Milletvekili Akgün’e ziyaretinin anısına, anıt işlemeli bir atkı hediye edildi.

Babasının da 1968-1988 yılları arasında Hollanda’da misafir işçi olarak çalıştığını ve 55 yaş uygulamasından yararlanarak dönüş yaptığını söyleyen Akgün, "Babamı bir yıl önce kaybettim. Bu anıtta ona da teşekkür edilmiş oluyor. Bir gurbetçi çocuğu olarak çekilen sıkıntıları, çileyi, özlemi, babadan gelecek mektubu beklemeyi, izin bavullarında babanın getirdiği çikolatanın tadını iyi bilirim. Bundan önceki kuşaklar bu ülkeye bedenleri ile çalışarak, güçlüklere göğüs gererek büyük katkılarda bulundular. Yeni kuşakların da Hollanda’nın daha gelişmiş ve refah bir ülke olması için çalışıp, ortak yaşama katkı bulunacaklarına inanıyorum." dedi.

SİRKECİ GARINA ANIT

Ziyarette yer alan Rotterdam Anakent Belediye Meclis Üyesi Zeki Baran bu anıtın karşılığının Türkiye’de de dikilmesi arzusunu dile getirdi. Milletvekili Akgün yurtdışında çalışan gurbetçilerin Türkiye’ye katkılarını bildiğinin altını çizdi. Akgün, "Gurbetçilerin geride gözü yaşlı insanları bırakarak, tahta bavullarla yola çıktıkları İstanbul-Sirkeci Gar’ı yakınlarına bir Gurbetçi Anıtı’nın dikilmesi için elinden gelen çabayı göstereceğim. Bu konudaki çabanızı destekleyeceğim." dedi.

GERİ KABUL ANLAŞMASI

Ziyaretin ardından Ömer Hünkar Ilık ve Zeki Baran geçtiğimiz ay Türklere vize mecburiyetinin kalkmasına bağlı olarak Türkiye ile Avrupa Birliği arasında imzalanan ‘Geri Kabul Anlaşması’ ile ilgili kamuoyunda kafa karışıklığının olduğunu, Türk kökenli avukatların da farklı yorumları olduğunu dile getirdiler. Yasal oturumu olan ve hatta çifte vatandaşlığı olan Türklerin bile geri gönderilebileceği endişesi içinde olduklarını ilettiler.

Milletvekili Akgün konunun ciddiyetini anladığını ve anlaşmanın içeriğinin açıklığa kavuşması için Türkiye’ye dönüşte gerekli bilgilere ulaşacağını ve bunu da Hollanda’daki Türklerle paylaşacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar