Karaman'a geçmiş olsun ziyareti

Gazeteci örgütleri, TBMM Başkanı Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Karaman'a geçmiş olsun ziyareti
Gazeteci örgütleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret ederek, FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kahraman, Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Başkanı Göksel Bozkurt, PMD Genel Sekreteri Tülay Ağaoğlu, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) Başkanı Deniç Güçer, Diplomasi Muhabirleri Derneği Başkanı Mahmut Gürer, Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkan Yardımcısı Arif Akdoğan'ı, Meclis'teki makamında kabul etti.

Kahraman kabulde, darbeye karşı tutum alan ve demokrasinin yanında duran basın meslek örgütlerine teşekkür ederek, basın ve ifade özgürlüğünün doğuştan gelen en temel hak olduğunu söyledi.

PMD Başkanı Göksel Bozkurt da gazeteci meslek örgütleri olarak, Türkiye demokrasisine, halkına, sivil yönetimine ve Gazi Meclis'e yapılan darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirtti.

Bozkurt, "Darbe girişimi gecesi bombalar altında şahsınız ve Meclis'te temsil edilen siyasi partilerin temsilcileri ve milletvekilleriyle Meclis'i açık tutarak demokrasiyi koruma uğruna dünyaya ders niteliği taşıyan bir duruş sergilediniz. Şahsınızda sizi ve tüm siyasi partileri demokrasi yanlısı tutumunuzdan dolayı kutluyoruz. 15 Temmuz gecesi parlamento muhabirleri de Meclis'te görev yaptılar. Bombalar altıda halkı bilgilendirmeye çalıştılar. Basın özgürlüğünün önemi o gece bir kez daha ortaya çıktı. Demokrasiyi korumanın en temel yolu basın ve ifade özgürlüğünü genişletmekten geçiyor." diye konuştu.

Yorumlar