Karalar: AKP'nin 10 yıllık beceriksizlikleri yağmurla tescillenmiştir

Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, cumartesi günü şehir merkezinde yaşanan sel baskınlarına dikkat çekerek, belediyenin 10 yıllık beceriksizliğinin yağmurla tescillendiğini ifade etti. Yerel seçimlerden önce Gaziantep belediyelerinin,...

Google Haberlere Abone ol
Karalar: AKP'nin 10 yıllık beceriksizlikleri yağmurla tescillenmiştir

Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, cumartesi günü şehir merkezinde yaşanan sel baskınlarına dikkat çekerek, belediyenin 10 yıllık beceriksizliğinin yağmurla tescillendiğini ifade etti.

Yerel seçimlerden önce Gaziantep belediyelerinin, şehrin altyapı sorunu olmadığı yönünde yapılan açıklamaları hatırlatan Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Karalar, yarım saat süren sağanak yağışla yapılan açıklamaların gün yüzüne çıktığını belirtti. Oluşan sel felaketine değinerek belediyelerin gerekli önlemleri almamasına vurgu yapan Karalar, “İl genelinde yaşanan felaket nedeniyle şehrin en işlek cadde ve kavşakları başta olmak üzere ulaşım durmuş, yüzlerce evi su basmış, yağış sırasında sokakta olan yayalar korunacak alanlar aramak zorunda kalmışlardır. İmarlı bölgelerde dahi altyapı, yağmur suyu karşısında sınıfta kaldı. Sağanak yağmur hayatı durma noktasına getirmiş, birçok yol ve kavşak trafiğe kapandı.” dedi.

Yaşanan sel ile ilgili belediye tarafından yapılan açıklamaya değinen Karalar, “Büyükşehir Belediyesi, sağanak yağışla ilgili açıklamasında 'Gaziantep’e düşen ani yağış ve dolu etkisi ile yağmur suyu ve kanal hatlarımızın kapasitesinin üzerinde dolulukta bir akış meydana gelmiştir. Meteorolojik verilerde, böyle bir yağış beklentisine yer verilmemiştir.' açıklamasına yer verdi. Meteorolojik verilerde bu yağışa yer verilmiş olsaydı. 10 yılda çözemediğiniz altyapı sorununu 10 saatte mi çözecektiniz. Bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz.” diye konuştu.

Bu halkın 10 yılının heba edildiğini belirten Karalar, “Daha ne zaman anlayacaksınız bunu. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır. Gelin size belediyecilik dersi verelim. Gayeniz ne zaman gerçekten bu halka hizmet olursa biz de elimizi taşın altına koymaya her zaman varız.” açıklamalarına yer verdi. CİHAN

Yorumlar