'Karalamalar ve iftiraların söylemleri incitiyor ve yaralıyor'

Dershaneleri kapatma süreci ile başlayan ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonu sonrası Hizmet Hareketi’ne yönelik yapılan ‘karalama’ kampanyasına, ülke genelindeki sivil toplum kuruluşları ve gönül erlerinin tepkisi dinmiyor.

Google Haberlere Abone ol
'Karalamalar ve iftiraların söylemleri incitiyor ve yaralıyor'

Dershaneleri kapatma süreci ile başlayan ‘yolsuzluk ve rüşvet’ operasyonu sonrası Hizmet Hareketi’ne yönelik yapılan ‘karalama’ kampanyasına, ülke genelindeki sivil toplum kuruluşları ve gönül erlerinin tepkisi dinmiyor. Ağrı Genç İşadamları (AGİAD) yönetim kurulu ve diğer STK temsilcileriyle bir basın açıklaması yaparak “Karalamalar ve iftiraların söylemleri incitiyor ve yaralıyor.” denildi.

AGİAD hizmet binasında düzenlenen toplantıda derneğin yönetim kurulu adına avukat Mehmet Ali Gültekin basın açıklaması yaptı. Gültekin, “Hizmet Hareketi’ne karşı, toplum nezdinde itibarsızlaştırma kampanyasının yürütülmesi yanında karalama ve iftira söylemlerinin incitici ve yaralayıcı olduğunu söyledi. Globalleşen dünyada ve artan demokrasi yönetimlerinde elde herhangi bir somut belge olmadan gönüllüler hareketi için çete, örgüt, paralel yapı, virüs, in, haşhaşin gibi çirkin, ağır, incitici ve yaralayıcı ifadelerin kullanıldığına dikkat çeken Gültekin, her türlü hukuksuzluğun, çeteleşme, gizli yapılanma ve illegal çalışmalar karşısında olduklarını anlatarak “en önemlisi demokrasi, yargı bağımsızlığı ne hukukun üstünlüğüdür. Hukuk vazgeçilmez bir esastır. Demokrasilerin vazgeçilmezidir. Cömert, fedakâr Anadolu gönül insanının maddi ve manevi destekleri ile yurt içi ve dışında açılan Türk okulları, dershaneler, kültür merkezleri ve okuma salonları hakkında mesnetsiz karalayıcı ifadelerin kullanılmasının kamu vicdanını ve gönül erlerini derinden yaraladığını söyleyen Gültekin, “Sayın Başbakanımız, imam hatip liseleri kuruluş töreninde ‘Müslüman elinden dilinden emin olunan insandır’ diye güzel bir hadis–i şerif nakletmiştir. Ama bu konuşmanın arkasından Hizmet Hareketi’ni Haşhaşin gibi tarihte uyuşturucu, katliam ve suikastlarla anılan bir örgüte benzetmesi bizim gönlümüzü kırmıştır. Yurt dışında her okulun adeta bir elçi gibi çalışan Türk okullarının, büyükelçiler toplantısında örgüt mekanları gibi gösterilmesi de kamuoyunu şaşkınlık ve hayrete düşürmüştür." dedi.

Gerek sözlü ve gerekse bazı yazılı basın organlarında Hizmet Hareketi hakkında tarafından yapılan mesnetsiz, gerekçesiz iftira ve karalamalara bir an önce son verilmesini isteyen Avukat Gültekin: “hayatı insanlığa adamış, Allah rızasına kilitlenmiş bir ilim ve fikir insanı olan; hiçbir makam, mevki, maddi çıkar ve siyasi bir hedef içinde olmayan; Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendiye, tuzakla, operasyonla, kirli oyunlarla’ hiçbir ilgisi bulunmadığı halde örgüt lideri olarak gösterilmeye çalışılıyor olması temiz vicdanları ve kamuoyunu yaraladığı bir gerçektir. Bu yapılanlar bir ötekileştirme yanında yurt içinde ve yurt dışında bir itibarsızlaştırma, yalnızlaştırmada ve kargaşa ortamı meydana getirmeden ibarettir.” dedi.

Toplumu ötekileştirme söylemlerine bir son verip, kamuoyunun rahatlatılması ve tekrar kaynaştırılması gerektiğine vurgu yapan Gültekin, “Bir an önce haksız, gerekçesiz, mesnetsiz suçlamalardan; ötekileştirmelerden ve toplumu kamplaştırmalardan vazgeçilmelidir. Hukukun ve demokrasinin önü açılmalı, toplumda sulh ve huzur ortamı sağlanmalı ve Anadolu insanının gönlü alınmalıdır.” dedi.
CİHAN

Yorumlar