Karaköse: Manisa geleceğin kültür turizminde çekim merkezi olacak

Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’nın geleceğin kültür turizminde önemli bir çekim merkezi olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Karaköse: Manisa geleceğin kültür turizminde çekim merkezi olacak

Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’nın geleceğin kültür turizminde önemli bir çekim merkezi olacağını söyledi. Manisa’nın bu gücü ve potansiyelinin olduğunu kaydeden Karaköse, ilin tarihten gelen "şehzadeler şehri" kimliğiyle, Osmanlı İmparatorluğu’nun önemli padişahlarını yetişmesiyle, mesir macunu ve festivali gibi değerleriyle buna hazır hale gelmeye başladığını ifade etti.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü organizesinde İzmir Turist Rehberleri Odası (İZRO)'nda görev yapan 20 rehbere yönelik Manisa gezisi düzenlendi. Geziye İl Müdürü Karaköse, İZRO Başkanı Nihat Nebil Altınel ve rehberler katıldı. Tanıtım gezisinde şehre gelen ekip, Manisa'nın tarihî ve kültürel mekanlarını dolaştı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Karaköse, rehberlere Yeni Han Bedesteni, Sultan Camisi, Muradiye Camisi, müze, Saruhan Bey Türbesi gibi önemli yerleri gezdirdiklerini söyledi. Bu gezinin, rehberlerin Manisa'yı daha yakın bir gözle görebilmesi amacıyla düzenlediğini belirterek, “Ben başkanıma bu geziden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra onların da tur tercihlerinde bugünkü gezinin büyük bir avantajı olacağını düşünüyorum. Manisa, tarihteki önemli şehirlerden bir tanesi. Devamlı bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rehberler Odası'nın bu konuda Manisa'yı beğenilir görmesi, Manisa'ya gelen turistler açısından önemlidir. Biz de bunu rehberlerimize yansıtıp önüne koyabilirsek, bundan sonra kültür turlarında Manisa, rehberler için tercih mekanı olacaktır.” dedi.

Oda Başkanı Altınel de Manisa'nın en büyük sıkıntısının, turistlerin araçları açısından öngörülmüş bir yer olmaması olduğunu söyledi. Altınel, "Eğer otopark sorunu aşılmış olsaydı, Manisa bugün Türkiye'nin en önemli merkezlerinden bir tanesi haline gelmiş olacaktı. Osmanlı mimarisi açısından bundan daha önemli bir yer bulmak pek mümkün değil.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar