Karakolları Savaşın Hazırlığı Olarak Görüyoruz

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Oğuldamı köyünde inşaatı süren karakol, BDP'liler tarafından protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Karakolları Savaşın Hazırlığı Olarak Görüyoruz

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Oğuldamı köyünde inşaatı süren karakol, BDP'liler tarafından protesto edildi. Karakolların ne güvenlik ne de halka hizmet amaçlı yapılmadığını ifade eden BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Biz bu karakolları ve kuleleri gelecekte yapılacak bir savaşın hazırlığı olarak görüyoruz." dedi.

    Van'da BDP il binası önünde toplanan aralarında BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP'li Edremit İlçe Başkanı Sevil Çetin, BDP'li Gürpınar İlçe Başkanı Zeki Yıldız, BDP İl Başkanı Musa İtah ve yaklaşık 60 kişi, araçlarla Van'a 60 kilometre uzaklıktaki Oğuldamı köyüne geldi. Burada yapımı süren Oğuldamı Jandarma Karakolu önünde toplanan BDP'liler, PKK ve Öcalan lehine sloganlar attı.

    Açıklama yapan BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, AKP'nin savaş hazırlığında olduğunu söyledi. Karakolların ne güvenlik ne de halka hizmet amaçlı yapılmadığını ifade eden Milletvekili Üçer, "Biz bu karakolları ve kuleleri gelecekte yapılacak bir savaşın hazırlığı olarak görüyoruz. Daha önce gerillanın aktif savaş yürüttüğü bu bölgede asker karakol yapmak değil serbest dolaşamıyordu. Burası bir nevi gerillanın kurtarılmış bölgesi konumundayken şimdi AKP karakol yaptırıp ihalelerde yandaşlarına para kazandırıyor. Gerilla silahlarını barış için susturdu. Ancak AKP hükümeti karakolları boşaltmak yerine savaş hazırlığına başladı. Bu karakollara harcanan parayla buradaki bütün köylerin alt yapısı tamamlanır, sosyal ihtiyaçları giderilirdi. Kürtler özgürlük için mücadele etti. Özgürlük olmadan barış olmaz. Kürtlerin haklı taleplerine yanıt vermeyen bir sistem başarılı olamaz. Kürtler gerillasına yönelik saldırılara izin vermeyecektir. Karakolların inşaatını engellemek için eylemlerimiz sürecek." dedi

    Daha sonra açıklama yapan BDP İl Başkanı Musa İtah da karakol inşaatının durdurulmasını istedi. İtah, "AKP hükümeti yeni bir savaş planı hazırlıyor. AKP bölgede 114 karakol inşa etmeyi planlamış. Bunların büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Bu karakolların bir tanesi 5 milyon TL'ye mal oluyor. AKP hükümeti çözüm süreci boyunca karakol yapmış, korucu sayısını arttırmış, baskı ve tutuklamaların devam etmiştir. Biz hükümetin bu tutumundan bir an önce vazgeçmesini istiyoruz." diye konuştu. 

Yorumlar