Karakol inşaatında çalışan işçilere bombalı saldırı

Diyarbakır Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı için yapılan yeni hizmet binası inşaatında çalışan işçileri taşıyan sivil araca saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Karakol inşaatında çalışan işçilere bombalı saldırı

Diyarbakır Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı için yapılan yeni hizmet binası inşaatında çalışan işçileri taşıyan sivil araca saldırı düzenlendi. İşçileri, taşıyan aracın 20 metre uzağında meydana genel patlamada, yaralanan olmazken araçta maddi hasar oluştu. Olayla ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

    Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden Türkiye genelinde son günlerde yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre; Diyarbakır Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası inşaatında çalışan işçileri taşıyan sivil bir araç, Diyarbakır istikametinde hareket ederken 20 metre uzağında patlama meydana geldi. Diyarbakır-Lice Tuzlaköy bölgesinde meydana gelen patlamada, ölen ya da yaralanan olmazken, aracın ön kısmında hasar oluştu.

    Patlamanın etkisiyle asfalt kaplama yolda, bir metre derinliğinde, 3 metre genişliğinde çukur oluştu. Olayla ilgili Lice Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile adli tahkikata başlandı.

    İZMİR'DE ASKERİ ARACA TAŞLI SOPALI SALDIRI

    Uzunada Deniz Komutanlığı'na ait askeri kamyonete, Ege Deniz Bölge Komutanlığı'na bağlı İkmal Destek Komutanlığı'ndan (Karşıyaka/İzmir) ikmal malzemesi alıp döndükten sonra Karşıyaka'ya bağlı Güzelbahçe Semti yakınlarında yüzleri maskeli 40-50 kişilik bir grup saldırdı.

    Saldırgan grup, askeri araca, taş, sopa ve metal cisimlerle vurmaya başlayan grup personeli zorla aşağıya indirmeye çalıştı. Bu arbede esnasında personelde ve araçta hafif yaralanmalar ve maddi hasar meydana geldi. Askeri personel araçtan inmeyerek araç süratle olay yerinden uzaklaştı. Olayda iki askeri personel yaralandı.

    Yaralı askerler, Urla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. CİHAN

Yorumlar