Karakaya: Ankara bütçesinin yüzde 20’si israf ediliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Karakaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kurumlarıyla birlikte 2014 Belediye bütçesi 6 milyar 756 milyon TL olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Karakaya: Ankara bütçesinin yüzde 20’si israf ediliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Karakaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı kurumlarıyla birlikte 2014 Belediye bütçesi 6 milyar 756 milyon TL olduğunu söyledi. Karakaya, “Bu bütçenin yüzde 20’ye yakın kısmı 1.5 katrilyona yaklaşacak olan bir kaynak Ankara’da israf ediliyor. Yanlış kararlar, önceliklerin yanlış belirlenmesinden kaynaklanan, sağlıklı projelerin yapılamamasından, öngörülerin yapılamamasından dolayı kaynaklanan israflar.” dedi.

    Cihan Tv Network’te yayınlanan Anadolu’da Sabah programına katılan Karakaya, projelerini ve nasıl gerçekleştireceğini anlattı. Projelerini hayata geçirmek için kaynak sıkıntısı yaşamayacağını vurgulayan Karakaya, Türkiye’nin kaynak sıkıntısı olmadığına dikkat çekti. ‘Bazen konuşuyoruz milyon dolarları para zannediyoruz.’ diyen Karakaya, şöyle devam etti: “4.5 milyon dolar bir banka müdürünün ayakkabı kutularında çıktı. Ses bandıyla birlikte milyar dolar mı? Milyar, Eoru mu? Milyar TL mi? Başbakan’ın evinde olduğu iddia edilen paralar dağıtılıyor, dağıtılıyor, dağıtılıyor, akşam olduğunda ne kadar kaldı bir şey kalmadı. 30 Euro yani 90 trilyon. Dolayısıyla biz neleri konuşuyoruz. Bunların kaynağı var mı? 1.3 TL den 1TL’ye getirdiğinizde hesabını yapabilirsiniz ama günde 4 defa bindiğini varsaysanız, bunun getireceği maliyet 50-60 trilyondur. Türkiye’de, Ankara’da kaynakta bir sorun yok.”

    TÜRKİYE’NİN SAKİNLEŞMEYE İHTİYACI VAR

    Türkiye’nin sakinleşmeye, huzura ihtiyacı olduğunu ifade eden Karakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hükümet bugün öyle bir noktaya geldi ki sürekli ötekileştiriyor. Biz bu noktada Sayın Genel Başkanımız başta olmak üzere MHP'de siyaset yapan tüm arkadaşlarımız 30 Mart'ın çok önemli olduğunu özellikle de çağrımızı AKP'ye gönül vermiş onların içerisinde olan arkadaşlarımıza yapıyoruz. Bu Türkiye'nin geleceği, normalleşmesi, ayaklarının yere basması huzursuzluğun ortadan kalkması açısından 30 Mart tarihinde bir ayar yapın diyoruz. Sayın Başbakan'a göre kendinden olmayan herkes öteki. Yani bu son dönemlerde yapılan ötekileştirmeler ayrıştırmalar Türkiye'yi çok yanlış yerlere götürüyor. Ayrıştırarak safları sıklaştırayım, benden olmayan gitsin, aramızda uçurumlar oluşturayım. Öyle bir noktaya geldik ki gezi olayları başladığında Sayın Başbakan buradaki gençleri sırtlarını sıvazlayarak nedir dertleriniz diyebilecek yapı ve kişiliği olmasına rağmen bunu yapmayıp tamamen ayrıştırmayı tercih etti. 'Siz oradaysanız biz burada.' dedi. Dünkü olaylara baktığınızda bu sefer insanlar birbirleriyle çatışmaya başlıyorlar. Yani herkes düşman. 17 Aralık operasyonlarıyla ortaya çıkan somut birtakım şeyler olmasına rağmen, evler basılmış, ayakkabı kutularından paralar çıkmış, bakan çocuklarının evinden kasalar çıkmış, para sayma makineleri çıkmış, tapeler çıkmış. Çok ciddi iddialar var. Bunların doğru olmadığını ispatlama girişimlerinde bulunmak yerine her zaman olduğu gibi bir sanal düşman. Diyor ki; paralel devlet var. Eskiden derin devlet var deniyordu. Paralel devlet kim? Bu paralel devletin kolu bacağı var mı, yok paralel devlet. Bu noktada hemen karşıda bir düşman oluşturuyor, onunla çatışmaya başlıyor. Hatta biraz değil baya nezaket sınırlarının çok daha ötesinde, hakarete varan, bu memlekete hizmet eden, birçok kesimi, grubu hakaret ederek farklı bir takım şeyler söyleyerek toplum önünde itibarsızlaştırma girişimlerinde bulunarak bir şekilde kendisini buradan çıkarmaya çalışıyor. Bunlar şöyle ifade edebilir. Bunlar son çırpınışların tezahürü olarak. İnşalah herşey iyiye gidecek. 30 Mart'ın huzurun başlangıcına açılacak yol, konacak bir işaret olarak bakıyorum.’ CİHAN

Yorumlar