Karadenizli esnaf, imarlı özel mezarlık hizmeti vermeye başladı

Karadenizli esnaf Yusuf Şen (46), Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan kendisine ait arazisini mezarlık yapıp satışa çıkardı.

Google Haberlere Abone ol
Karadenizli esnaf, imarlı özel mezarlık hizmeti vermeye başladı

Karadenizli esnaf Yusuf Şen (46), Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan kendisine ait arazisini mezarlık yapıp satışa çıkardı. Parsellediği mezarları satan Şen, müşterilerine imarlı mezar tapularını hemen veriyor.

Samsun’un Terme ilçesinde ikamet eden Yusuf Şen, mezarlıkların genellikle vakıf veya kamu malı olduğunu, kendisinin ilk özel mezarlık sahibi olduğunu belirtti. Parsellediği ve imar izni aldığı mezar yerlerini satan Şen, gösterilen ilgiden gayet memnun. Şehir merkezindeki dükkanına mezarlık yeri satışıyla ilgili reklam asan Şen, “Bu mezarlık projesi ilk başta bana da çok farklı geldi ama değişen kanunla birlikte ben de bölgemizde bulunan mezarlık sıkıntısından dolayı bu tür bir teşebbüse yöneldim. Şehrin hemen yanında arazim vardı, buranın mezarlık olabileceğine karar verdim ve gerekli çalışmalara başladım. İlk yapılan bir şey olduğu için çok uğraştım ve sonunda mezarlık iznini aldık ve satışlara da bu şekilde başlamış olduk. Çok kısa bir süre olmasına rağmen vatandaşlar ilgi gösterdi. Özellikle de aile kabristanlığı için daha çok tercih ediliyor." dedi.

Mezar yerinin metre karesini 100 TL'den sattığını, bir mezar alanı için 2 metrekare yer gerektiğini, bunun için 200 TL talep ettiğini anlatan Yusuf Şen, "İlgiden memnunum. Projemiz de hızla devam ediyor.” diye konuştu. Yusuf Şen, ikinci mezarlık yeri için çalışmalara başlayacağını ifade etti.

Kendisine mezar yeri bakmak için gelen Ömer Keskin, “Hakikaten ilçede mezarlık sıkıntısı var. Arazi çorak bir yapıya sahip olduğu için her yere mezarlık yapılamıyor, topraktan hemen su çıkıyor. Mevcut mezarlıkların da dolu olması, buranın fiyatının ucuz olması benim de dikkatimi çekti. Ben de aile mezarlığı almak için yer baktım... Her fani gibi biz de ölümü tadacağız onun için hazırlık yapıyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar