Karadeniz'deki deprem İstanbul'dan da hissedildi

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Pınar, "Deprem İstanbul ve civarı ile Karadeniz'e yakın yerlerde hissedildi. Bu gibi depremlerin, oldukça uzak olması sebebiyle Kuzey Anadolu Fayı üzerinde herhangi bir tetikleme etkisi olmayacağını söyleyebiliriz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Karadeniz'deki deprem İstanbul'dan da hissedildi
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Pınar, Karadeniz'de meydana gelen depremin, İstanbul ve civarı ile Karadeniz'e yakın yerlerde hissedildiğini belirterek, "Bu gibi depremlerin, oldukça uzak olması sebebiyle Kuzey Anadolu Fayı üzerinde herhangi bir tetikleme etkisi olmayacağını söyleyebiliriz." dedi.

Pınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'de zaman zaman bu tip büyüklükte depremlerin meydana gelebildiğini ancak bunların sıklığının çok az olduğunu kaydetti.

Karadeniz depremlerinin Anadolu'da meydana gelenlerle karşılaştırılması durumunda "nadir meydana gelen depremler" şeklinde tanımlanabileceğini vurgulayan Pınar, bu depremlerin bazen 6 büyüklüğüne de erişebildiğini ifade etti.

Zonguldak-Bartın açıklarında 1968 yılında gerçekleşen 6,5 büyüklüğündeki depremi hatırlatan Pınar, bu şiddetteki depremlerin bölgede çok sık yaşanmadığını yineledi.

Bugün meydana gelen depremin sahil şeridine çok uzakta olduğuna dikkati çeken Pınar, "Deprem İstanbul ve civarı ile Karadeniz'e yakın yerlerde hissedildi. Bu gibi depremlerin, oldukça uzak olması sebebiyle Kuzey Anadolu Fayı üzerinde herhangi bir tetikleme etkisi olmayacağını söyleyebiliriz." diye konuştu.

Yorumlar