Karadeniz Bölgesinin en büyük merkez araştırma laboratuvarı açıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından temeli atılan ve Karadeniz bölgesinin en büyük Merkez Araştırma Laboratuvarı olan Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜBİTAM) düzenlenen törenle açıldı....

Google Haberlere Abone ol
Karadeniz Bölgesinin en büyük merkez araştırma laboratuvarı açıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından temeli atılan ve Karadeniz bölgesinin en büyük Merkez Araştırma Laboratuvarı olan Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SÜBİTAM) düzenlenen törenle açıldı.

SÜBİTAM konferans salonunda gerçekleştirilen açılış törenine Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Bakanlık Müşaviri ve Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Akademik ve İdari personel katıldı.

Programın açılış konuşmasını ise Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmet Berber yaptı. Konuşmasında SÜBİTAM hakkında bilgi veren İsmet Berber, “SÜBİTAM Karadeniz bölgesinin en büyük Merkez Araştırma Laboratuvarı olup üniversitemiz ve diğer üniversitelerin akademisyenlerinin projeleri ve bilimsel çalışmaları ile Sinop ve civar illerdeki sanayi kuruluşlarına üst düzey bilimsel katkı sağlamayı hedeflemekte. SÜBİTAM, bölge sanayisinin ileri teknolojilere dayalı test analiz ve Ar-Ge çalışmalarına konularında uzman akademisyenleriyle cevap verebilecek düzeyde olup üniversite- sanayi işbirliği kapsamında danışmanlık hizmetleri sunabilecek altyapıya sahiptir. SÜBİTAM bünyesindeki Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı, Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Analitik Laboratuvarı, Mikroskobi Laboratuvarı ve Hidrobiyoloji Laboratuvarı ile çok geniş bir hizmet spektrumuna sahiptir” dedi.

Konuşmanın ardından Vali Yavuz Selim Köşger, SÜBİTAM Müdürü Prof. Dr. İsmet Berber’e Araştırma Merkezine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Daha sonra açılış kurdelesi kesilerek, Merkezde bulunan laboratuvarlar gezildi.

Merkezde 16 adet araştırma laboratuvarı, 8 adet çalışma laboratuvarı, 4 adet seminer odası, 9 adet ofis ve 1 adet konferans salonu bulunmakta. CİHAN

Yorumlar