Karadeniz Bölgesi'ne hizmet verecek 'anne misafirhanesi' açıldı

Karadeniz Bölgesi’ne hizmet veren Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bebekleri Yenidoğan Yoğun Bakım Servisinde kalan anneler için oluşturulan otel konforundaki 'anne misafirhanesi' hizmete girdi.

Google Haberlere Abone ol
Karadeniz Bölgesi'ne hizmet verecek 'anne misafirhanesi' açıldı

Karadeniz Bölgesi’ne hizmet veren Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bebekleri Yenidoğan Yoğun Bakım Servisinde kalan anneler için oluşturulan otel konforundaki 'anne misafirhanesi' hizmete girdi.

Misafirhanenin resmi açılışı Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un katıldığı törenle yapıldı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Anne adaylarımızın ve annelerin tedavi gören bebekleriyle buluşmalarını sağlamak, onlara daha yakın olabilmelerini sağlamak için yapılan anne misafirhanesini bugün hizmete açmış oluyoruz. Özellikle ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin belirlenmesinde en önemli kriterlerin biriside sağlık kurumlarındaki doğum oranlarıdır. Sağlık kurumlarındaki doğum oranları eğer yüzde 100’e yakın değilse o ülkenin gelişmişlik seviyesinde farklı yorumlar yapmak mümkündür. Ülkemizde de bu anlam da çok önemli çalışmalar yapıldı. Samsun’da da bu konuda çok önemli mesafeler aldık ve sağlık kurumlarında doğum oranlarını yüzde 100’lere yaklaştırdık. Buradaki hastanemizde açılan anne misafirhanesi de bu oranların artmasında önemli bir katkı sağlayacaktır.” dedi.

Anne misafirhanesinde konaklamanın ücretsiz olduğunu belirten Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan Rıza Aydın ise “Hastanemizde annelere yardımcı olabilmek adına yenidoğan ünitesindeki 5 yataklı anne uyum odası, süt verecek annelerin konaklaması için de kullanılıyordu. Ancak ayrılan bu alanda yeterli donanım olmadığından ihtiyaca yeterince cevap veremiyordu. Diğer yandan hava ve yol şartları nedeniyle hastanemize ulaşmada sıkıntı yaşanabilecek yerlerden gelen, doğumu yaklaşmış ama ayaktan takip edilmesi gereken anne adayları hastanede yatmasına gerek olmadığı halde yatırılmak zorunda kalınıyordu. Anne misafirhanemiz bu ihtiyaçların hepsini karşılayacak konumda. Misafirlerimiz için kişisel bakım ihtiyaçlarının yanı sıra üç öğün sıcak yemek verilecek anne misafirhanesi 10 kişi kapasiteli. Televizyon izleme salonu, mutfağı olan misafirhanede kalan anne adayları ve annelere ayrıca uzaman personelimiz tarafından çocuk bakımı konusunda eğitimler de verilecek.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Aksoy ve beraberindekiler misafirhanenin açılış kurdelesini kestikten sonra mekanı gezdi, yatan annelere geçmiş olsun diyerek gül verdi.

Misafirhanede kalan annelerden biri olan İlknur Çelebi, “Ben 5 gündür burada kalıyorum. Bebeğimin tahlillerinde yüksek oranda enfeksiyon çıktı. O yüzden hastaneye geldik. İyi ki buraya geldim, burası çok güzel, 3 öğün yemeğimiz geliyor, eğitimlerimiz veriliyor. Bebeğimi her 2 saatte bir emzirmeye gidiyorum. Sıcak bir ortamda kalıyoruz, televizyon izleyebiliyoruz. Burası olmasaydı hasta odalarında kalacaktık, ama bu kadar konforlu değil orası.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar