Karadayı: Sincan’da tanklar, istismara açık bir zamanda yürütüldü

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13.

Google Haberlere Abone ol
Karadayı: Sincan’da tanklar, istismara açık bir zamanda yürütüldü

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. Duruşma, davanın bir numaralı sanığı dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın savunmasının alınması ile devam ediyor.

Çapraz sorgusuna geçilen Karadayı, hâkim Tayyar Köksal’ın, “TSK’nın hükümetten rahatsızlığı oldu mu? BÇG oluşturulurken size bu konuda bilgi verilmedi mi?” sorularına, “Hükümetten rahatsız olduğu konusunda bana böyle bir şey ulaşmadı ama böyle bir şey olacağını tahmin ediyordum. Kamuoyunda ortaya çıkan rahatsızlığın bize intikal etmemesi mümkün değil. Şikâyetler vardı. Sohbet esnasında iki kişi konuşabilir. BÇG hakkında bilgim yok. MGK sonrası Erbakan’a ‘bizden de yardım alabilirsiniz’ dedim. ‘Değerlendiririz’ dedi. Detaylı bilgi, hiçbir bilgi almadım. Özel olarak böyle bir grubun devam ettiğini hatırlamıyorum. Kurulduğunu hatırlamıyorum. Grup da değil de aslında, 3-5 kişi yardım ettiğini, gidip geldiğini hatırlıyorum.” şeklinde cevap verdi.

Karadayı, yine hakim Tayyar Köksal’ın, “Sincan’da yürütülen tanklarla ilgili bilginiz var mı? Yoksa haber konusu olduktan sonra araştırdınız mı? Tankların yürütülmesinin hükümete mesaj verme anlamı var mı? Hükümetten bir söz, söylem geldi mi?” sorularına şu cevabı verdi: “Tankların yürütülmesinden haberim yok. Öğrendikten sonra arkadaşlar tatbikat olduğunu söylediler. Ben de biraz kızmıştım, değişik anlamlara sebep olabilir diye. İstismara açık bir zamanda oldu. Gazeteler bunu değişik şekilde yorumladı. Buna da çok bozuldum. Hükümetten bir şey gelmedi, sormadılar. O konu benim için orada kapandı.”
CİHAN

Yorumlar