Karadayı, savunmasını pazartesi günü sürdürecek

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 48.

Google Haberlere Abone ol
Karadayı, savunmasını pazartesi günü sürdürecek

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın 48. duruşması, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bugün mahkemeye gelen dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, başladığı savunmasına pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

Karadayı, bugünkü savunmasında Savcı Kemal Çetin’in 'MGK kararı kaç gün sonra Erbakan tarafından imzalandı? MGK kararı 4 sayfa. Toplantı 9 saat civarında sürdü. Erbakan’ın söylemleri ile kararların devamının diğer güne bırakıldığı belirtiliyor. 'Bu kararların 10 dakikada hazırlanamayacağı belli. Sizin 10 dakikada hazırlayalım şeklinde söyleminiz var ama. Hazırlayıp da mı geldiniz?' sorusuna şu karşılığı verdi:
“İki gün sonra imzalandı. Arkadaş, Erbakan’ın peşinden gitmiş, bundan dolayı gecikme olmuş. Konuşma esnasında kararlar oluşur. Cumhurbaşkanı, herkese, kararlara iştirak ediyor musunuz diye sorar. Bunun diğer güne bırakılmamasını istemem doğal.”

"BAŞBAKANLIĞA DESTEK OLAN KURUMUN BÇG OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Sanık avukatlarının, “Medyada her gün bu konu konuşuluyor. Meclis'e soru önergesi veriliyor ama siz de bilginiz olmadığınızı söylüyorsunuz. BÇG ifadesini ne zaman duydunuz?” sorusuna ise Karadayı, "Başbakanlığa destek olarak kurulan grubun BÇG olduğunu biliyorum. Görevdeyken duydum. BÇG ile ilgili detaylı bilgim yok.” karşılığını verdi.

Karadayı, müşteki avukatlarından birisinin, “28 Şubat dönemine ait bazı manşetleri gösteren müşteki avukatı bu açıklamalar size mi aittir? Yalansa, bunları yalanladınız mı?” sorusunu da “Açıklamalar bana ait değil. Gazetelerin her yazdığına inanmam. Bu konuda açıklamam vardır. Silahı Kuvvetler siyasete karışmamalı diye açıklama yaptım.” diye yanıtladı.

Duruşma sonrası İsmail Hakkı Karadayı, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı. Avukatı ise savunması bitmediğinden Karadayı’nın sorulara cevap vermeyeceğini ifade etti.
CİHAN

Yorumlar