Karadayı müşteki avukatlarının sorularını cevapsız bıraktı

28 Şubat sürecinde hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13.

Google Haberlere Abone ol
Karadayı müşteki avukatlarının sorularını cevapsız bıraktı

28 Şubat sürecinde hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. Davanın bir numaralı sanığı dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın çapraz sorgusu alınıyor. Karadayı müşteki avukatlarının sorularını cevapsız bıraktı.

Davanın 49. duruşmasına Karadayı’nın çapraz sorgusu ile devam ediliyor. Karadayı müşteki avukatlarının sorularının çoğunu cevapsız bıraktı. Karadayı cevap verdiği soruları ise kısa cümlelerle vererek tamamladı. Müşteki avukatlarının “Erbakan’ın ‘Şeriat gelecek, kanlı mı olacak kansız mı’ sözlerini söylediği iddia ediliyor. Bu sözü siz duydunuz mu?” sorusuna Karadayı, pek çok kişinin bunları televizyondan duyduğunu iddia ettiğini söyledi.

Müşteki avukatlarının “Ertuğrul Özkök’ün 'Bu sefer işi silahsız kuvvetler halletsin' manşetine dayandırdığı üst düzey komutanın siz olduğunu düşünüyorum. O komutan siz miydiniz?” sorusuna Karadayı şu cevabı verdi: “Hayır. Basından hep uzak kalmışımdır.”

Yine müşteki avukatlarının “Ordu sürekli siyasetin içinde bulunuyordu? Üniformayı çıkarıp niye parti kurmadınız?” sorusuna ise Karadayı “Ordu siyasetin dışında kaldı” şeklinde cevapladı.

“Harp akademisinde ADD bazı sivil kuruluşlar ile toplantı yapıldı. Bunlar sürekli yapılır mı?” sorusuna Karadayı, toplantının bilimsel bir toplantı olduğunu ve Harp Akademisi’nde herkesin bir konuda fikir verebileceğini öne sürdü.

Müşteki avukatlarından Reşat Petek eline aldığı bir fotoğrafı göstererek “Bu kadın başı açık fotoğrafı olmadığı için hastaneye alınmadı. Hayatını kaybetti” sözleri üzerinde salonda tartışma yaşandı. Bu söz üzerinde duruşma salonunda sanık, sanık yakınları ve avukatlar arasında tartışma yaşandı. Fotoğrafla ilgili konuşan müşteki avukatı Necip Kibar’a ise mahkeme başkanı “Söz vermeden konuşamazsınız” diyerek tepki gösterdi. Salonda bulunan sanık yakınları ise müşteki avukatlarının sorularına uğultu çıkararak tepki verdi.

Müşteki avukatlarının sorularını tamamlamasının ardından Karadayı, “İlk defa duruşmaya katılıyorum. Gerçek mağdurların burada oturan arkadaşlar olduğunu düşünüyorum. Meğer TSK neler yapmış.” ifadesini kullandı. Duruşmaya öğle arası verildi. CİHAN

Yorumlar