Karadayı: 28 Şubat sürecini siyasi gerginlik başlattı

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13.

Google Haberlere Abone ol
Karadayı: 28 Şubat sürecini siyasi gerginlik başlattı

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. Duruşma, davanın bir numaralı sanığı dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın savunmasının alınması ile devam ediyor. Karadayı, 28 Şubat sürecini siyasi gerginliklerin başlattığını iddia etti.

Bu sürecin, bazı çevrelerin söylediği gibi bir darbe süreci olmadığını öne süren Karadayı, "Ülke genelinde ciddi bir gerginlik yaşanmıştır, bu doğrudur. Ülkemiz durup dururken neden böyle bir gerginlik ile karşı karşıya kalınmıştır. Anayasa'da belirtildiği gibi Türkiye laik, sosyal bir hukuk devletidir. 28 Şubat, aslında bu anlayışa ters düşen siyasal, sosyal ve yönetimsel uygulamaların ortaya çıkardığı bir tablodur, bir huzursuzluktur. Ancak bu huzursuzluğun kaynağı kesinlikle Silahlı Kuvvetler olmamıştır. Maalesef bazı çevreler bunu Silahlı Kuvvetler'e bir darbe anlayışı çerçevesinde yansıtmak istemiş olsalar da tamamı ile yanlış ve iftiradır. Demokrasi dışı darbeler ülkeye kaybettirdi." dedi.

Karadayı, 54. hükümet döneminde yaşanan bazı olayları hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: "54. Hükümet, kuruluşundan bir süre sonra, bu temel anayasal prensiplerin zaman zaman dışına kaymak sureti ile özellikle dini siyasete alet ederek irtica gelişmelerine kucak açmak, laik rejimi yıpratıcı tavır takınmak, bazı çevreleri bu hususta teşvik ve tahrik etmek, ayrıca basına yansıyan yolsuzlukları gibi bir takım olumsuz tavır ve hareketleri ile kamuoyunda ciddi rahatsızlık oluşturmuşlardır. Süreci siyasi gerginlik başlatmıştır.”
CİHAN

Yorumlar