Karadağ Başbakan Yardımcısına cinayete yardımdan dava açıldı

Gazetecilere Saldırı Araştırma Komisiyonu Başkanı Nikola Markoviç, Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanlı Duşko Markoviç hakkında cinayete yardım suçlamasıyla dava açtı.

Google Haberlere Abone ol
Karadağ Başbakan Yardımcısına cinayete yardımdan dava açıldı

Gazetecilere Saldırı Araştırma Komisiyonu Başkanı Nikola Markoviç, Karadağ Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanlı Duşko Markoviç hakkında cinayete yardım suçlamasıyla dava açtı. Nikola Markoviç, Başbakan Yardımcısı Duşko Markoviç'in, 2004 yılında öldürülen Dan (Gün) gazetesinin sahibi ve editörü Duşko Yovanoviç cinayetinde yardımcı olduğunu ileri sürdü.

Nikola Markoviç, delil olarak dönemin televizyon haberlerin gösterdi. Başbakan Yardımcısı Duşko Markoviç, verdiği bir röportajda eski bir istihbarat ajanının Yovanoviç'in hayatının tehlikede olduğundan haberdar olduğunu belirtmişti.

Nikola Markoviç, başbakan yardımcısının kaçma ihtimaline karşı dokunulmazlığının iptal edilip hapse atılmasını talep etti.

Duşko Yovanoviç, 27 Mayıs 2004'te Dan (Gün) gazete binası önünde Golf markalı bir araçtan otomatik silahla açılan ateş sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetin zanlıları hiç bir zaman yakalanamadı.

Cinayet soruşturması bu günlerde tekrar başlatıldı. CİHAN

Yorumlar