Karaciğerini annesiyle paylaştı

Bursa’da 31 yaşındaki Çiğdem Eskici, siroz hastalığı nedeniyle karaciğer nakline ihtiyaç duyan 56 yaşındaki annesi Resmiye Arıcı ile karaciğerini paylaştı. Acıbadem Bursa Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ve...

Google Haberlere Abone ol
Karaciğerini annesiyle paylaştı

Bursa’da 31 yaşındaki Çiğdem Eskici, siroz hastalığı nedeniyle karaciğer nakline ihtiyaç duyan 56 yaşındaki annesi Resmiye Arıcı ile karaciğerini paylaştı. Acıbadem Bursa Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilen karaciğer naklinin ardından annesinin eski sağlığına kavuşacağını öğrenince adeta yeniden doğduğunu belirten Çiğdem Eskici, “Annemin karaciğer nakline ihtiyacı olduğu söylenince bir an bile tereddüt etmeden verici olmak istediğimi söyledim.” dedi.

    3 çocuk annesi 56 yaşındaki Resmiye Arıcı, yaklaşık 2 ay önce mide şikayetleri nedeniyle başvurduğu hastanede siroz hastası olduğunu öğrendi. Resmiye Arıcı’nın karaciğeri yıprandığı için tek çözüm vardı; karaciğer nakli. Prof. Dr. Remzi Emiroğlu, kızı Çiğdem Eskici’ye “Annenize karaciğer nakli gerekiyor” dediğinde hastane adeta başına yıkıldı. İlk aklına gelen, nakil edilecek karaciğer nasıl bulunacak sorusu oldu. Çünkü kadavradan bağışının çok az olduğu biliniyordu. Çiğdem Akıcı “Ya kadavra sırasını bekleyecektik ya da annemize karaciğerimizi verecektik. Biz beklemek istemedik. Çünkü annemizin ne kadar vaktinin olduğunu bilmiyorduk.” diyerek ilk karaciğer bağışçısı olmaya karar verdi.

    Karaciğer nakli gerektiğini öğrendiklerinde Çiğdem Eskici, 2 kız kardeşinin de verici olmayı çok istediğini belirterek şunları söyledi: “Kardeşlerimle konuştum. Karaciğerim uyarsa, ben bağışlayacağım dedim. O kadar kararlıydım ki, kardeşlerim ikna oldu. Ama bu kez, annem kabul etmedi. Bize kıyamadığını söyledi, kadavra sırasına girerek şansınız denemek istiyordu. Kabul etmedim. Sen bize kıyamıyorsun, biz de sana, dedim. Kadavra bekleme sürecini ne sen yaşa ne de biz yaşayalım.”

    Israr üzerine Resmiye Arıcı kızının bağışçı olmasını kabul etti. Vericilik için incelemeler yapılırken karaciğerinin uyumlu çıkması için hep dua ettiğini belirten Çiğdem Eskici, yaşadıklarını şu cümlelerle anlattı: “Hep dua ettim, karaciğerim anneme uysun diye. Bende bir problem çıkmayınca, ameliyatımız gerçekleşti. Hocalar bu yolda en büyük yardımcılarımızdı. Onların başarısızlığa düşeceklerini bir an bile düşünmedim ve o şekilde rahat girdim ameliyata.”

    Anne Resmiye Arıcı, Acıbadem Bursa Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Remzi Emiroğlu ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilen operasyon sonrasında mutluluğunu şöyle dile getirdi: “Kızım Çiğdem’in karaciğerinin uyması beni hem umutlandırdı hem de çok genç olmasından dolayı üzdü. Kızımın ısrarları üzerine kabul etmek zorunda kaldım. Bizi aynı anda ameliyata aldılar. Doktorlarım da benim için çok uğraştılar, hepsine ayrı ayrı teşekkür borcum var. Allaha çok şükür kızım da ben de çok iyiyiz. Kızım Anneler Günü’nde bana en anlamlı hediyeyi verdi.” CİHAN

Yorumlar