Karacabey’den Suriye’ye 1 TIR kışlık yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı Karacabey Temsilciliği düzenlenen törenle açıldı.Orman İşletmesi yanındaki yeni yerine taşınan İHH Karacabey Temsilciliği’nin açılışı ve Suriyelilere yardım TIR’ının uğurlanması töreni yoğun katılımla gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Karacabey’den Suriye’ye 1 TIR kışlık yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı Karacabey Temsilciliği düzenlenen törenle açıldı.

Orman İşletmesi yanındaki yeni yerine taşınan İHH Karacabey Temsilciliği’nin açılışı ve Suriyelilere yardım TIR’ının uğurlanması töreni yoğun katılımla gerçekleşti. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İHH Bursa Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan’ın yanı sıra AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi Atilla Baydar, siyasiler ve vatandaşların katıldı. Açılış öncesinde ‘Yetim Projesi’ sunumunda konuşan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Türkiye’nin ilk özel yardım kuruluşunu 1992 yılında Bosna savaşı sırasında arkadaşlarıyla birlikte kurduklarında bir tek ajandaları bulunduğunu ve faaliyetleri arkadaşlarının kahvaltı salonunda yürüttüklerini anlattı. Gelinen noktada dünya genelinde toplam 35 bin yetime kol kanat gerdiklerini anlatan Yıldırım, Türkiye genelinde teşkilatlanmaya hız verdiklerini söyledi.

Yıldırım, “İHH İnsani Yardım Vakfı; bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış, zulüm görmüş, aç ve açıkta kalmış; savaş, tabii afet gibi sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış; evsiz, yurtsuz, tüm insanlara insani yardım ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek üzere 1992 yılından bu yana çalışmaktadır.

Gönüllü faaliyetlerle başlayan ve 1995 yılında kurumsallaşan bu çalışmalar kısa sürede 5 kıtada, 120 ülke ve bölgeye yayılmış ve Türkiye’den tüm dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. Yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için evrensel kardeşlik bilinciyle nerede olursa olsun muhtaç ve mazlum tüm insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırarak onurlu bir yaşam sunmak hedefimizdir.

İnsanı yardıma muhtaç hâle getiren ve mazlum eden her türlü politika ve faaliyetleri önlemek üzere tüm insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesi için gerekli çalışmaları yapmak da misyonumuz içinde yer almaktadır. Hedefimiz; değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamaktır.” diye konuştu.

KARACABEY’DEN 1 TIR YARDIM

İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman da konuşmasında yaklaşık bir haftadır sürdürdükleri kampanyaya destek veren Karacabey halkına teşekkür etti. Yoğun ilgi gören kampanya sonunda bir TIR dolusu battaniye, kışlık giyecek ve gıdayı mazlum Suriye halkına göndereceklerini anlatan Hüseyin Kahraman, “Karacabey’in yanı sıra dünyanın neresinde bir insanlık dramı varsa biz onun takipçisiyiz. Yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan ise, “Suriyeli kardeşlerimiz savaşın gölgesindeki üçüncü kışlarını geçirmek zorundalar. Sadece dualarımızla değil, fiilen de destek vermek zorundayız. İlk günlerde olduğu gibi yardımlarımızı aralıksız sürdürmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İHH Karacabey Temsilciliği’nin kurdele kesimi İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım tarafından gerçekleştirildi. Açılış sonrasında battaniye, kuru gıda, kışlık giysilerin içinde bulunduğu yardım TIR'ı dualarla Suriye’ye uğurlandı. CİHAN

Yorumlar