Karacabey'de ‘Kutlu Doğum Ve Çocuk Şenliği’ düzenlendi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde çocuklara yönelik yarışmalarla renklenen etkinlikte farklı bir Kutlu Doğum etkinliğine imza atıldı. Karacabey Ekmekçi Köyü Düşünce Ve Kardeşlik Cemiyeti Derneği (EKDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Karacabey'de ‘Kutlu Doğum Ve Çocuk Şenliği’ düzenlendi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde çocuklara yönelik yarışmalarla renklenen etkinlikte farklı bir Kutlu Doğum etkinliğine imza atıldı. Karacabey Ekmekçi Köyü Düşünce Ve Kardeşlik Cemiyeti Derneği (EKDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Kutlu Doğum Ve Çocuk Şenliği’ yine neşeli ve eğlenceli geçti. Mevlidin ardından düzenlenen yarışmalarla köy çocukları kıyasıya yarıştı.

    Ekmekçi köyü meydanında gerçekleştirilen programın 1. bölümünde mevlit ve Kur’an okundu. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra kalabalık bir topluluğun katıldığı etkinlikte davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.

    Programın ikinci bölümünde ise çocuklara yönelik eğlendirirken eğiten yarışmalara yer verildi. Kur’an okuma, bilgi yarışmasının yanı sıra halat çekme, kaşıkla yumurta taşıma ve çuvalla koşu müsabakalarında minikler ter döktü. Çocukların yanında ailelerinin de heyecanla izlediği yarışmaların sonunda dereceye girenlere küçük altın, Kur’an-ı Kerimler ve tişörtler hediye edildi.

    EKDER Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Çakır, yaptığı konuşmada, “EKDER olarak 2 yıldır Kutlu Doğum etkinliklerinde yarattığımız farklılık, etkinliğin şölen havasında geçmesini sağlamaktadır. Bu durum her kesimden olumlu takdir görmekte, iltifatla karşılanmakta ve çevre köylere de örnek teşkil etmektedir. Geleceğimizi kurtarmanın yolunun nesli kurtarmaktan geçtiğine inanmış EKDER'in kurucuları ve üyeleri, bu etkinliklerle bir kıvılcım çakmıştır. Bu kıvılcım İnşallah hem dünyamızı hem ahiretimizi aydınlatan bir ışığa dönüşecektir.” ifadelerini kullandı.

    Ekmekçi Köyü Muhtarlığı ile emeği geçen herkese teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar