Karacabey’de iş garantili kurs

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir firmanın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile işbirliği neticesinde açtığı kursa katılanlar başarılı olmaları halinde iş sahibi olacak.Karacabey Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Kaplam Plastik...

Google Haberlere Abone ol
Karacabey’de iş garantili kurs

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bir firmanın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile işbirliği neticesinde açtığı kursa katılanlar başarılı olmaları halinde iş sahibi olacak.

Karacabey Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Kaplam Plastik AŞ, Türkiye İş Kurumu, SGK ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliğiyle plastik üretim kursu düzenledi. Kursun açılışı dolayısıyla fabrikada düzenlenen törene İŞKUR Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, SGK Karacabey İlçe Müdürü Cihat Bozkurt, Karacabey Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Lütfi Yavaş, Kaplam Plastik AŞ Genel Müdürü Engin Kap katıldı. 40 kişinin başvurduğu kursla ilgili konuşan İŞKUR İl Müdürü Kasım Tilki, kursiyerlere devamsızlık yapmamaları uyarısında bulundu. Kursiyerleri, en kısa sürede iş hayatına hazırlamayı amaçladıklarını belirten Tilki, Karacabey’de ilk olan bu kursun diğer firmalara da örnek olmasını istedi.

SGK Karacabey Müdürü Cihat Bozkurt ise çalışma güvenliği ve alanda desteğinden dolayı Kaplam Plastik AŞ’ye teşekkür ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, başlangıç olan kursun benzerlerini görmeyi arzuladıklarını ifade etti. Kurs hakkında bilgi veren İŞKUR Bursa İl Müdür Yardımcısı Musa Kurt da “İşveren normalde kursiyerlerin yüzde 50’sini işe almak zorundadır. Ancak bu kursta başarılı olan her kursiyerin işe alınacağı taahhüt edildi. Günlük her kursiyere 20 TL ücret verilecek.” dedi.

Kaplam Plastik AŞ Genel Müdürü Engin Kap ise 3 ay sürecek kursa 40 kişinin katıldığını söyledi. Sıfırdan plastik üretim eğitimi vereceklerini anlatan Kap, 210 çalışanın iki vardiyayla çalıştığı fabrikada başarılı tüm kursiyerleri çalıştıracaklarını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar