Karacabey MYO’da mezuniyet töreni

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu (KMYO) 17. döneminde mezuniyet töreniyle 2013-2014 eğitim sezonunu tamamladı. Okul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, süt hayvancılığı alanında uluslar arası işbirliğiyle Türkiye’yi temsil...

Google Haberlere Abone ol
Karacabey MYO’da mezuniyet töreni

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Karacabey Meslek Yüksekokulu (KMYO) 17. döneminde mezuniyet töreniyle 2013-2014 eğitim sezonunu tamamladı. Okul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, süt hayvancılığı alanında uluslar arası işbirliğiyle Türkiye’yi temsil eden bir kurum haline geldiklerini anlattı.

15 programla eğitim veren okulun bahçesinde düzenlenen törene Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutan Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkanvekili Faruk Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İlçe Müftüsü Hikmet Yazıcı ve İlçe Emniyet Müdürü Bülent Kaplan’ın yanı sıra veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, 1995 yılında 4 programla eğitime başlayan okulun gelinen noktada 15 programıyla bu dönem bin 87 öğrenciyle sezonu tamamladığını belirtti. 56 öğrencinin mezun olma hakkı elde ettiğini açıklayan Prof. Dr. Ak, hayvancılıkla ilgili programın bu yıl ilk mezunlarını verdiğini, süt hayvancılığı alanında tamamlayıcı işleve sahip bölümün Türkiye’de tek olma özelliği taşıdığını ifade etti. Mesleki uygulamanın büyük önem taşıdığına vurgu yapan Prof. Dr. Ak, Sütaş fabrikasının bu anlamda verdiği destekten dolayı Sütaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Tarık Tezel’e, sosyal aktivitelerde katkı veren Karacabey Belediye Başkanvekili Faruk Türe’ye teşekkür etti.

SÜT HAYVANCILIĞI İÇİN ULUSLAR ARASI İŞBİRLİĞİ

Bu yıl yaz döneminde ilk defa Kold Kolej ve Sütaş ortaklığıyla okulunu dereceyle bitiren yabancı dil yeterliliğine sahip öğrencilere Danimarka’da staj imkanı sağlanacağını bildirdi. KMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, “Okulumuz merkezi Almanya’da bulunan ve 13 AB ülkesinin üyesi bulunduğu ‘Avrupa Süt Endüstrisi Öğrenim Birliği’ne üye olmak üzere davet edilmiştir. 2014 yılında Finlandiya’nın Helsinki kentinde yapılan genel kurul toplantısında Türkiye adına UÜ KMYO’nun kurula üyeliği oy birliğiyle kabul edilmiştir.” diyerek, mesleki eğitimde işbirliği ve yurt dışı ilişkileri her geçen gün daha da genişleterek ilerletecekleri mesajı verdi.

Konuşmasında üniversite-sanayi işbirliğinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Ak, şunları söyledi: “Üniversite – sanayi işbirliğinin yeni ve önemli bir halkası olan ‘Süt Hayvancılığı ve Teknolojileri Yüksek Okulu’ ile ilgili mimari projeler büyük oranda tamamlanmış olup, UÜ ile imzalanacak protokol sonrası SÜTAŞ tarafından inşaatına başlanması planlanmaktadır. Bu okulumuz süt hayvancılığı ve teknolojisi konusunda 3 ya da 4 yıl eğitim veren, araştırmalar yapan, referans laboratuarları ile bölge ve ülke hayvancılığına hizmet veren önemli bir merkez olmayı hedeflemektedir.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler okul 1.’si Rabia Çeliti, 2. Begüm Yiğit, Enver Güler’e ödülleri verildi. Bölümlerinde dereceye giren öğrencilerin yanı sıra eğitime katkıları sebebiyle SÜTAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarık Tezel’e plaket verildi.

Tören mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu. CİHAN

Yorumlar