Karacabey Longozu turizme açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en önemli subasar ormanlarından biri olan Karacabey Longozu’nu turizme açmak için çalışma başlattı. Başkan Recep Altepe, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol...

Google Haberlere Abone ol
Karacabey Longozu turizme açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en önemli subasar ormanlarından biri olan Karacabey Longozu’nu turizme açmak için çalışma başlattı. Başkan Recep Altepe, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte Karacabey Longozu’nda incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, ilçedeki temasları sırasında Boğazköy, Yeniköy ve Kurşunlu’yu da gezerek eksiklikleri yerinde tespit etti.

Bursa’da her türlü doğa harikasının mevcut olduğunu ve bu güzellikleri ortaya çıkarmak için canla başla çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, bu çerçevede Karacabey Longozu’na büyük önem verdiklerini söyledi. Nadide bir doğal güzellik olan, Türkiye’de sadece 3 yerde bulunan ve subasar ormanı olarak tabir edilen longozlardan en büyüğünün Karacabey’de olduğunu dile getiren Başkan Altepe, bölge insanının ve Bursalıların bilmediği bu zenginlikleri hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak istediklerini ifade etti. Karacabey Longozu’nu tabiat parkı statüsüne alarak doğal dokuyu muhafaza eden ve insanların tanıyarak buradan istifade etmelerini sağlayan çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Altepe, bölgeyi gündeme taşımayı hedeflediklerini kaydetti. Başkan Altepe, “Burası her türlü turistik faaliyetlerin yapılabileceği, kamp alanlarının kurulabileceği, florası ve faunasıyla muhteşem bir yer. İnşallah burayı ilçe belediyemizle birlikte insanların konaklayabileceği, gezebileceği, eğlenebileceği bir yer haline getireceğiz. Gerek Bursa gerekse Karacabey turizmi büyük kazanım elde etmiş olacak. Bursamız da longoz ormanlarının farkına varmış olacak” dedi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, tarım ve hayvancılıkla anılan bir ilçe olmaktan çıkmak ve turizmle anılan bir ilçe olmak istediklerini söyledi. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte hareket ettiklerini ve Karacabey’in zenginliklerini ortaya çıkarmak için startı verdiklerini vurgulayan Özkan, desteklerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Karacabey Longozu, Avrupa’da artık yok olan ve bahar aylarında sular altında kalan yaz aylarında da suların çekilmesiyle muhteşem bir görüntüye kavuşan subasar ormanlarının Türkiye’deki en canlı örneği olarak biliniyor. Bugüne kadar 217 farklı türde kuşun tespit edildiği longoz; sürmeli kumkuşu, kıyı çamurçulluğu, yılan kartalları, yalıçapkını ve ak pelikanlar gibi nadir görülen türlerin yanında çeşitli sürüngenlere ve zengin floraya ev sahipliği yapan muhteşem bir ekosistemi bünyesinde barındırıyor. Karacabey Longozu’nda, özellikle yaz akşamları Afrika savanlarını aratmayan manzaralar yaşanıyor. CİHAN

Yorumlar