Karabük’ün ‘Boğaz Köprüsü’ 5 mahalleyi birbirine bağlıyor

Karabük Belediyesi, 5 mahalleyi birbirine bağlayan 30 metre yükseklikte ve 140 metre uzunluğundaki yaya köprüsünü halkın hizmetine açtı.

Google Haberlere Abone ol
Karabük’ün ‘Boğaz Köprüsü’ 5 mahalleyi birbirine bağlıyor

Karabük Belediyesi, 5 mahalleyi birbirine bağlayan 30 metre yükseklikte ve 140 metre uzunluğundaki yaya köprüsünü halkın hizmetine açtı. Yapılan köprü en çok hastaneye gitmek isteyen vatandaşları memnun etti.

"Bu da Karabük’ün Boğaz Köprüsü" diyen Belediye Başkanı Rafet Vergili, "Uzun zamandır özellikle yeniden yapılan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitmek isteyen mahalle sakinlerimizden yoğun bir talep vardı. Hastaneye gitmek için vatandaşımız 15 dakika yürümesi gerekiyordu, Şimdi 5 dakikada hastanenin kapısındalar. Yerden yüksekliği 30 metre, 140 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde bir yaya köprüsü. Biz bu köprüyü 3,5 ayda yaptık. Bu köprü Yenişehir, 200 Evler, Şirinevler, Yeşil, Kapullu ve Esentepe mahallelerini birbirine bağlayacak. Özellikle kış aylarında Yeşil Mahalle, Esentepe ve Kapullu Mahallesi sakinlerinin bayırdan inip hastaneye gitmeleri zor oluyordu. Bu ortadan kalktı ve artık mahalle sakinlerinin de yaşam kaliteleri arttı. Bundan sonra da köprü, dikey ve yatay asansörler yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yıllardır hastane ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için özellikle 200 Evler Mahallesi’nde bulunan hastaneye gitmenin bir zulüm olduğunu belirten mahalle sakinlerinin yüzü gülüyor. Yaz- kış demeden yaklaşık 300 metrelik Esentepe bayırını inip hastaneye gitmekten kurtulan mahalle sakinleri ile Yenişehir Mahallesi’nde bulunan çeşitli okullara giden öğrenciler köprünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Esentepe MahalleSİ sakinlerinden Mehmet Şık, yayalar için yapılan köprünün Esentepe sakinleri için bir velinimet olduğunu, özellikle kış aylarında rahatlıkla hastaneye gidip geleceklerini belirtti. mahalle sakinlerinden Adem Pazarlıoğlu, köprünün sadece mahalle sakinleri için değil, esnaf için de iyi olduğunu belirterek "Mahalle sakinleri birbiriyle daha iyi kaynaşacak, esnafların gelirleri artacak. Çocuklarımızın okullara gidip gelmeleri daha kolay olacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar