Karabıçak: Ülkücüler'in Erdoğan’a destek vereceklerini düşünmüyorum

Bağımsız Ülkücüler Platformu’nu kurarak 2010 referandumunda ‘Evet’ oyu kullanan ülkücü Baki Karabıçak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Erdoğan’a destek vermeyeceklerini söyledi. Karabıçak, "Solla birleştiler, sağla birleştiler.’...

Google Haberlere Abone ol
Karabıçak: Ülkücüler'in Erdoğan’a destek vereceklerini düşünmüyorum

Bağımsız Ülkücüler Platformu’nu kurarak 2010 referandumunda ‘Evet’ oyu kullanan ülkücü Baki Karabıçak, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Erdoğan’a destek vermeyeceklerini söyledi. Karabıçak, "Solla birleştiler, sağla birleştiler.’ diyorlar. Tabi ki birleşilecek. Birlik ve beraberlik olmadıkça bir yere varmamız mümkün değildir. Bir toplum kin ve nefretle yaşayamaz. Müslümana düşen şey geçmişte olanları unutup bir kardeşlik havası içerisinde kucaklaşmayı sağlamaktır. Bundan rahatsız olmak ancak fıtratı bozulmuş, nefretten, kinden medet umanların işi olur." ifadelerini kullandı.

İhtilal dönemi ülkücülerinden ve 1980 dönemi Sungurlu Ülkü Ocakları Başkanı Baki Karabıçak, 12 Eylül 2010 Anayasa referandumunda Bağımsız Ülkücüler Platformunu kurarak memleketin istikrarı ve 12 Eylül darbecileriyle yüzleşmek için ‘Evet’ oyu kullandı. Kendilerinin AK Parti destekçisi olmadıklarını kurdukları platformu da referandumdan sonra lav ettiklerilerini belirten Karabıçak, “Bazı arkadaşlarımız AKP’ye destek açıklama babında bunu yer yer kullandılar. Geçtiğimiz mahalli seçimlerde kullandılar. Dün bazı açıklamalar yapıldı. O arkadaşlarımızın Bağımsız Ülkücüler Platformuyla hiç alakası kalmamıştır. Bizim de kalmamıştır. Öyle bir teşkilat, kurum kuruluş yoktur. Bunun adına açıklama yapmak ülkücüler Erdoğan’ı destekliyor demek gaflettir. Bu duruşa sahip ülkücülerin her şeyiyle ortaya çıkmış, devletimizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışan bir insana destek vereceklerini düşünmüyorum. Bütün ülküdaşları sağduyuya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

"BİRLEŞMEDEN RAHATSIZ OLAN KİN VE NEFRETTEN MEDET UMANDIR"

Başbakan Erdoğan’ın, ‘Solla birleştiler, sağla birleştiler’ şeklindeki sözlerini eleştiren Karabıçak, bör dönem düşman olan kesimlerin bugün dost olmasında bir sakınca olmadığını belirtti. Karabıçak şöyle dedi: “Birlik ve beraberlik olmadıkça bir yere varmamız mümkün değildir. Bir toplum kin ve nefretle yaşayamaz. Müslümana düşen şey geçmişte olanları unutup bir kardeşlik havası içerisinde kucaklaşmayı sağlamaktır. Bir Başbakan’a düşen kesinlikle birlikten, beraberlikten, dostluk, kardeşlik, sevgi ve hoşgörüden yana olmaktır. Dün düşman olsalar bile, hatta bir takım mihrakların oyununa gelerek birbirine kurşun sıksalar bile bugün dost olmalarından en başta yetkili mevkilerde olanların memnun olması gerekir. Bundan rahatsız olmak ancak fıtratı bozulmuş, nefretten, kinden medet umanların işi olur.”

"ÜLKÜCÜLER GEREKEN CEVABI VERECEK"

Ülkücülerin vatanını milletini seven insanlar olduğunu ve sandıkta da gereken cevabı vereceklerini kaydeden Karabıçak, “Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan nasıl kuşatıldığını hepsi görmekte. Ülkücülerin Erdoğan’ı destekleyeceği konusunda onunla aynı fikirde değilim. Aksine bundan kurtulmak için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

"DEVLETİN POLİSİNE YAPILANLAR HAKSIZ VE HUKUKSUZDUR"

Karabıçak, 17 ve 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasını yürüten Emniyet Müdürleri ve amirlerinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasını ve kelepçelenmesini eleştirdi. Karabıçak konuşmasına şöyle devam etti: “Olası bir operasyonu önlemek için yapıldığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, 17 Aralık benzeri bir operasyona maruz kalırız. Çünkü o kadar açıkları var ki, hırsızlıkları, yolsuzlukları var ki bunun açığa çıkmasını önlemek için bir atak başlattılar. Haksız ve hukuksuz buluyorum. Çok çirkin buluyorum. Bir hukuk devletinde yaşananmaması gereken bir hadise. Bunlar yıllarca o kuruma ve devlete hizmet etmiş insanlar. Kaçacak değiller. Kaçacak olanlara, vatana ihanet edenlere ve bölmeye çalışanlara gösterilen hoşgörüyü bunlardan esirgemek akılla, mantıkla, hukukla izah edilecek bir durum değil. Aleni bir haksızlık, hukuku çiğneme var.”

CİHAN

Yorumlar