Karabatak: Laleli'de seracılığı geliştirip organik tarım yapacağız

MHP Belediye başkan adayı Rıfkı Karabatak seçim çalışmaları kapsamında Laleli Mahallesini ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Karabatak: Laleli'de seracılığı geliştirip organik tarım yapacağız

MHP Belediye başkan adayı Rıfkı Karabatak seçim çalışmaları kapsamında Laleli Mahallesini ziyaret etti. Karabatak, Laleli'de seracılığı geliştirip organik tarım yapacaklarını söyledi.

MHP Aksaray Belediye başkan adayı Op. Dr. Rıfkı Karabatak beraberinde MHP MYK Üyesi Turan Yaldır, MHP Aksaray İl Başkanı Mustafa Selhan Altınsoy, Belediye Meclis üye adayları ve çok sayıda vatandaşla birlikte mahalleyi ziyaret etti. Karabatak, Ziga ve Narlı Göl bölgesindeki termal suların Aksaray’a getirilerek seracılık ve kurutmacılık sektörünü geliştireceklerini vurguladı. Narlı Göl jeotermal sahasının Aksaray’a 36 km, Ziga jeotermal sahasının ise 23 km uzaklıkta olduğunu anlatan Karabatak, Narlı Göl jeotermal sahasının MTA tarafından 700 m derinde açılan 4 adet sıcak su sondaj kuyusundan 65 °C sıcaklıkta 110 litresn debili sıcak su, Ziga termal sahasında ise Aksaray İl Özel İdaresi tarafından açılan sondajda 250 m derinlikte 150 litre sn debili sıcak su temin edildiğini hatırlattı. Bu suların Aksaray’a getirilerek seracılık, kaplıca hizmetleri, kurutmacılık sektörü ve konut ısıtmasında kullanılacağını belirtti. Karabatak, hem organik tarım yapılabileceğini, hem de yeni iş sahalarını oluşacağını ifade etti.

Laleli Mahallesi'ne yapılması planlanan organik tarımı geliştirici seraların oluşturulması ve bu seralarda Aksaray Belediyesi'nce gerekli girişimler yapılarak, örnek seralar inşa edileceğini ve üreticiye teşviklerin sağlanacağını vurguladı. Mahalle sakinlerinin sorun ve isteklerini de dinleyen Karabatak, çözüm yolları hakkında bilgiler verdi. CİHAN

Yorumlar