Karaağaç köylülerinin '2B'de yüksek bedel' tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yaşayan vatandaşlar, 2B kapsamına giren arazileri için belirlenen rayiç bedelleri çok bulunca kent merkezinde protesto yürüyüşü yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Karaağaç köylülerinin '2B'de yüksek bedel' tepkisi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Karaağaç köyünde yaşayan vatandaşlar, 2B kapsamına giren arazileri için belirlenen rayiç bedelleri çok bulunca kent merkezinde protesto yürüyüşü yaptı. Kararağaç köyünden araçlarla İzmit’e gelen köylüler, Perşembe Pazarı alanında toplandı. Yaklaşık 200 kişi, buradan ellerindeki, 'Köylüleri öldürmeyin, yaşasın', 'Karaağaç köylüleri 2B mağduru oldu' pankartları ile 'Oy kaleni yıkma başbakan' dövizlerle, ‘Eşitlik istiyoruz’ sloganı atarak Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü.

Köylüler adına açıklama yapan Karaağaç Köyü Muhtarı Mehmet Elmacı, "Karaağaç köyünde 4 bin 150 dönüm 2B arazisi var. Bizim köyümüzden dönüm başı 8 bin ile 15 bin lira isteniyor. Ama çevremizdeki en yakın köylerden dönümüne ise 800 lira ile 4 bin lira isteniyor. Biz eşitlik istiyoruz. Bizden niye bu kadar fazla para isteniyor.”dedi. Kendisinden 168 bin lira istendiğini söyleyen Davut Ural da bu duruma tepki gösterdi. Ural, şunları kaydetti: “Ben 3 çocuk babasıyım. Asgari ücretle çalışıyorum. Bu parayı nasıl ödeyim." diye konuştu.

Zülfiye Aydın da 13 dönüm yerlerine 150 lira para istediklerini aktardı. Aydın, "Nasıl ödeyeceğiz? Biz İstanbul’dan geldik. Yaşlandık dedik ki ‘köyde küçük bir yer alalım, yaşlılığımızı geçerilim.' Oradaki dairemizi sattık. Buraya geldik. Başka gelirimiz yok bir tek eşimin emekli maaş geliri var. Onunla yiyelim mi, içelim mi; çocuğu mu okutalım, biriktirelim mi? Biz yıllardır başbakana oy verdik, hala da verirz ama böyle birşeyi da kabul ettmiyoruz."

Köylülerden bir grup valilikte görüşmede buluduktan sonra köylerine geri döndü.




CİHAN

Yorumlar