Kara ve hava yolu işçilerine yeni sendika

Türkiye'deki sendikacılık hareketine katılan Aksiyon- İş Sendikası çatısı altında faaliyet gösteren alt sendikalara bir yenisi daha eklendi. Kara ve hava yolu çalışanlarını temsil için yola çıkan Pak Taşıma İşçileri Sendikası, ilk...

Google Haberlere Abone ol
Kara ve hava yolu işçilerine yeni sendika

Türkiye'deki sendikacılık hareketine katılan Aksiyon- İş Sendikası çatısı altında faaliyet gösteren alt sendikalara bir yenisi daha eklendi. Kara ve hava yolu çalışanlarını temsil için yola çıkan Pak Taşıma İşçileri Sendikası, ilk genel kurulunu yaptı. Sendika Başkanı Davut Suşehirli, bu sahada faaliyet gösteren ciddi bir sendikal yapı bulunmadığını ifade ederek, "Türkiye'deki 12 milyon SGK'lıdan yüzde 92'sinin ihtiyaçları karşılanamıyor." dedi.

Pak-İş Sendikası Okmeydanı'nda ilk genel kurul toplantısını yaptı. Sendika üyeleri ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda sendikanın kuruluş ve çalışma organlarının tespiti yanında ileriye dönük görevlendirmeler gerçekleştirildi. Genel kurul toplantısına katılan üyeler çalışma hayatı, sektör sorunları ve sendikaların bu alandaki faaliyetlere sosyal güvenlik anlamında nasıl katkılar sağlayabileceği konusunu görüştü.

Sendika Başkanı Davut Suşehirli, mevcut sistemde bulunan sendikaların ihtiyaçları karşılamanın uzağında olduğunu ve bu konuda büyük açık bulunduğunu söyledi. Farklı bir sendikacılık anlayışı ile yola çıktıklarını belirten Suşehirli, "Biz Aksiyon-İş Konfederasyonu'na bağlı olarak 20 sendika açılıyoruz. Bu sahada ciddi bir sendika yok, olanlar da ihtiyacı karşılamıyor. Türkiye'deki 12 milyon SGK'lının yüzde 92'inin ihtiyaçları karşılanamıyor. 7 kişi ile başladığımız yolculuğumuz 21 Ocak 2014'te kurulmamıza rağmen şu anda 150 üyeye ulaştı. Sayımızın artacağına inanıyoruz. Kara ve hava taşımacılığı alanında ciddi bir çalışan kitlesi var ama bunun yanında ciddi bir sendikaları da yok. Biz bu sahayı doldurabileceğimizi düşünüyoruz." dedi.

Sendikacılıkta kendileri gibi olacaklarını, ülke kültü ile kısa sürede büyüyeceklerini ve layık olunan yere geleceklerine inandığını söyleyen Suşehirli, "Çalışanların talepleri ortada. Şu anda ülkemizde müessif bir maden kazası meydana geldi. Bu kaza da gösterdi ki sendikal alanda ciddi boşluklar var. Yani işçilerimizle alakalı hakkaniyet ölçüleri içinde ciddi eksikliklerin olduğunu görmekteyiz. Konuyla ilgili kapsamlı çalışmalarımız var. Bunları daha sonra basın ile de paylaşacağız." şeklinde konuştu.

Sendika üyelerinden Hayrullah Çelik de sektörde 705 bin 378 SGK'lı çalışan olduğunu belirterek, "Bizim sendika olarak yüzde 3'lük baraj limitini aşıp sözleşme yapma hakkı elde etmemiz için 21 bin üyeye ulaşmamız lazım. Bu hedef şimdiden hayırlı olsun." ifadesini kullandı

CİHAN

Yorumlar