'Kara kıtanın kara yazgısı' albümünün galası Ankara’da yapıldı

Kimse Yok Mu Derneği'nin desteğiyle hazırlanan 'Kara kıtanın kara yazgısı' adlı şiir albümünün galası Ankara’da yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Kara kıtanın kara yazgısı' albümünün galası Ankara’da yapıldı

Kimse Yok Mu Derneği'nin desteğiyle hazırlanan 'Kara kıtanın kara yazgısı' adlı şiir albümünün galası Ankara’da yapıldı.

MEB Şura Salonu'nda yapılan 'Kara kıtanın kara yazgısı' adlı şiir albümünün gala gecesine; Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, ünlü standapçı Atalay Demirci ve davetliler katıldı. Gala programı konuşmaların yapılmasıyla başladı.

Galada konuşan Kimse Yok Mu Derneği İç Anadolu Şube Müdürü İbrahim Çiçek, Afrika'da yapılan çalışmalarla ilgili olarak üç tane konu başlıklarının olduğunu söyledi. Bunlardan birincisinin sağlık olduğunu, sağlıkta katarakt ameliyatları olduğunu ifade eden Çiçek, Afrika da 3,5-4 milyon, Sudan'da 1,5- 2 milyon katarak hastasının yaşadığını söyledi. Çiçek, yıl sonuna kadar 18 bin katarakt ameliyatını gerçekleştirmeyi düşündüklerini, 2014 yılında da bu rakamı 35 bin rakamına ulaştırmayı istediklerini belirtti.

Dernek olarak yaptıkları diğer faaliyetlerden bahseden Çiçek, açtıkları 850 tane su kuyusundan 2 milyon insanın istifade ettiğini, bu kuyuların Afrika’nın 20 farklı vilayetinde artarak devam edeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından 'Kara kıtanın kara yazgısı' adlı albümü seslendiren Ceyhun Emre sahneye çıktı. Yorumladığı şiirlerle izleyicileri mest etti.

Program sonunda konuşan Ceyhun Emre albümle ilgili olarak şöyle konuştu: "Afrika kıtasıyla ilgili olarak insanların daha şuurlu olarak hareket etmesi gerektiğine inanıyorum, Benim oradaki seyahatlerim, yolculuklarım bir belgesel projesi olarak gelmişti ama sonra baktık ki olay belgeselden çok öte; orada gerçekten insanlık dramı yaşanıyor. Farklı bir durum var orada. İlk kırılmaları kendi dünyamda yaşadım önce, sonra etrafımdaki insanlar ve bu hayatıma sirayet etmeye başladı. Ne yaparım nasıl insanlara ulaştırırım diye düşündüm sonra bu albüm çıktı. Kimse Yok Mu Derneği bunu bir proje olarak sahiplendi. Dünyanın her tarafına ulaştıracaklarını söylediler. Ben mutluyum. Albüm içinde çok mozaik bir yapı var. Her tür Afrika’yı bulabiliyorsunuz. Afrika’daki yoksulluk, yokluk, insanlar, anneler, çocuklar... Amacım burada şu değil: İnsanlar burada bu albümü dinlesinler, vah vah tüh etsinler. Amacım bu değil. Oradaki yokluğa değinip bir kez daha hatırlatmak.” olduğunu ifade etti.

Programa katılarak arkadaşına destek veren ünlü Stand Up'çı Atalay Demirci de, “Kıymetli dostum Ceyhun Emre’nin projesinde yanında olmayı çok arzu etmiştik, Allah da nasip etti. Kimse Yok Mu Derneği'ne bu projeye sahip çıkıp destek olduğu için teşekkür ediyoruz. Bu projeyle inanıyorum ki dünya Afrika’dan haberdar olacak. Ülkemizde yapılan çalışmalar yeterli değil. İnşallah bu anlamlı projeyle daha çok insana ulaşıp yardımcı olacağız. Kimse Yok Mu ile irtibata geçip hem katarak için, hem de su kuyuları için üstüne düşen ne ise yapacağım.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar