Kar Yağmadan Her Yer Beyaz Oldu

Aşırı soğuk havada oluşan sis, kar grenlerini meydana getirince, ağaçlar beyaza büründü. Kentte, tablo gibi bir görüntü ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kar Yağmadan Her Yer Beyaz Oldu

Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altında bulunan Erzurum'da 3 haftadan bu yana kar yağışı görülmedi. Gece ve gündüz hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü kentte nem oranı ve sisin artması üzerine kar grenleri oluştu. Kar grenleri nedeniyle ağaçlar 'çiçek açmış' gibi beyaza bürününce şehirde tablo gibi görüntüler oluştu. 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, aşırı soğumadan dolayı sisin yağış olarak yere düşmesiyle kar grenleri oluştuğunu bildirdi. Şehirdeki nem oranının yüzde 90 olduğunu söyleyen uzmanlar bu nedenle soğuğun insanlar tarafından daha fazla hissedildiğini belirtti. Önümüzdeki Cumartesi gününe kadar da kar yağışı beklenmediğini açıklayan uzmanlar dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklıklıklarının sıfırın altında Ardahan'da 25, Kars 24, Erzurum'da 18, Ağrı'da 17, Erzincan'da 12, Muş'ta 10 ve Iğdır'da 6 derece olduğunu bildirdi.

Yorumlar